Želatina bez příchuti Great Lakes 454 g
Želatina bez příchuti Great Lakes 454 g Želatina bez příchuti Great Lakes 454 g Želatina bez příchuti Great Lakes 454 g

Želatina bez příchuti Great Lakes 454 g

Želatina je dobře rozpustná a pochází od kvalitních volně pasoucích se zvířat. Jedná se o bioaktivní produkt obsahující až 90% proteinů. Ideální pro použití do jídel na zahušťování. Nepění, nevytváří hrudky a kousky. Je zcela bez chuti a zápachu.

Charakteristika a výhody Great Lakes želatiny
– obsahuje čistý přírodní protein
– certifikace Košer
– obsahuje přírodní kolagen pro podporu kloubů
– bezlepková
– bez Glutamanu sodného (hojně používané dochucovadlo); neobsahuje ani volný glutamát z hydrolyzátu
– GMO free
– v průběhu výroby nebo jako hotový výrobek nebyl zpracován s ozářením
– 280 bloomu ( ukazatel pevnosti vyrobeného želatinového gelu )

699 Kč
Dostupnost: Skladem
Značka: Great Lakes
Kód: 322654002118
Složení:
Dvě polévkové lžíce (12 g, doporučená DDD - denní dávka). Narozdíl od hydrolyzovaného kolagenu želatina tuhne, proto se používá při výrobě kulinářských specialit. Ideální pro přípravu zdravých želatinových pochoutek.
Chraňte před chladem. Skladujte na suchém místě. Produkt má téměř neomezenou dobu použitelnosti při skladování v suchu. Po otevření spotřebujte do 3 let.
Použití: na zahušťování, výrobu želé a dezerty. Doporučené dávkování je 2 zarovnané polévkové lžíce za den. 
 
Želatina je zcela bez příchuti a lepku. Narozdíl od hydrolyzovaného kolagenu želatina tuhne, proto se používá při výrobě kulinářských specialit. Ideální pro přípravu zdravých želatinových pochoutek.
Přirozená schopnost těla opravit podpůrné pojivové tkáně (kosti, šlachy, vazy, chrupavky, kůži, vlasy a nehty) klesá po dosažení věkové hranice 25 let. Želatina poskytuje dostatečné množství aminokyselin, jako je glycin, lysin,n, které jsou speciálně zapotřebí pro obnovu pojivových tkání a napomáhají regulovat funkci buněk.
Želatina je vhodným suplementem aminokyselin glycinu a prolinu. Speciálně tyto aminokyseliny jsou důležité pro vytváření vazivové tkáně. Jejich nedostatek se může projevit bolestmi kloubů, lámavostí nehtů a bolestmi svalů. 
Želírovací schopnost želatiny vám může pomoci při redukční dietě. Zaplní místo s nízkým obsahem tuku a energie ve stravě. Želatina je hovězího původu, tedy není z rybího zdroje, na který mohou být častější alergie.
 
Pro koho je želatina určena?
  • pro kuchařky a kuchaře
  • pro všechny, kteří rádi vaří (želé, dezerty, zdravé zahušťování)
  • pro pacienty s nadváhou (pomáhá tlumit apetit a poskytuje tělu proteiny)
Želatina je zpracována s využitím proteolytických enzymů pro lepší vstřebatelnost a dostupnost produktu pro vaše tělo.
Pozor na produkty, které jsou štěpeny za přístupu tepla a kyselin.
 
Želatinové bonbony dle Kitchenette
Ingredience:
400 g ovocného pyré
3 lžíce želatiny
citronová šťáva - dle chuti ovoce
cukr / javorový sirup / med - dle chuti ovoce
 
Na 400 g ovocného pyré (ovoce s vodou - třeba tady broskve) nebo odšťavňeného ovoce (rybíz, ..) dáme 3 polévkové lžíce kvalitní hovězí želatiny. Plus citrónovou šťávu a cukr/javorový sirup/med na dochucení podle vaší chuti a druhu ovoce. Do malého hrnce dáte polovinu pyré a želatinový prášek. Zamícháte a necháte pár minut nabobtnat. Zahřejete, přivedete k varu. Odstavíte a přidáte zbytek ovocné složky.
Teď už můžete plnit formu. Odložte jí do lednice a za cca 2 hodiny budou bonbóny hotové. Uchovávejte je v lednici.
S chutí si můžete hrát, jako s dresinkem na salát. Aby byla dost výrazná, sladká i kyselá. Klidně přidejte i vanilku nebo tonku.
 
Čokoládová pěna
Ingredience:
70g čokoláda 85%
250 ml kokosové mléko (značka Aroy D)
2 žloutky
1 lžíce želatina
vanilkový extrakt či vanilkový lusk (popřípadě lze ochutit i pomerančovým likérem)
med či kokosový cukr na doslazení
na ozdobu:
kokosová šlehačka, skořice, vlašské ořechy
Připravte si vodní lázeň, na které rozehřejte čokoládu. V jiné nádobě vyšlehejte žloutky nad vodní párou, pak šlehejte dokud hmota nezchladne. Želatinu rozpusťte v troše vody (cca 50-100ml) a zahřejte ji (já využila též vodní lázně). Poté ji vmíchejte spolu s čokoládou do rozšlehaných žloutků. Následně vmíchejte vyšlehanou kokosovou šlehačku.
Dochuťte likérem či vanilkou a doslaďte dle chuti. Směs nalijte do připravených nádobek a dejte do lednice ztuhnout. Podávejte ozdobené kokosovou šlehačkou, skořicí a nasekanými ořechy.
Kokosová šlehačka: Kokosové mléko, které musí být velice studené, vyšleháme ručním šlehačem do tuha.