Solný květ jemně pikantní s červenou paprikou BIO - 90 g

Solný květ jemně pikantní s červenou paprikou BIO – 90 g

Solný květ se směsí Bio červené papriky odrůdy "Tap De Corti", která se pěstuje pouze na Mallorce. Tato odrůda papriky byla téměř zapomenuta a její pěstování se opět v posledních letech na Mallorce obnovilo. Vyniká svou červenou a intenzivní paprikovou chutí. Tato kombinace Solného květu a papriky se pro její jemně pálivou chuť, hodí k dochucení čerstvých sýrů, na vajíčka ve všech podobách, k nakládaní masa a zeleniny, do pomazánek. Doporučujeme ke grilování a do omáček z hovězího masa.

Složení: Solný květ (mořská sůl) 74%, paprika sladká Tap de Cortí 10%, paprika pálivá Tap de Cotí 6%, curry 10% (koriandr, kurkuma, pískavice řecká, kmín, zázvor), černý pepř, pomeranč. Koření z ECO produkce.

280 Kč
Dostupnost: Skladem
Značka: Natural Mallorca
Kód: 624

Solný květ Flor de Sal je právem označována jako “královna solí“, nebo také jako “kaviár mezi solemi”. Tato sůl je velmi vzácná, protože k jejímu získání je zapotřebí velkých zkušeností, trpělivosti a ideálních klimatických podmínek. Pouze souhra působení raního oparu, slunce, a lehkého vánku dokáže vytvořit na solných jezírkách (salinách) tenkou vrstvu krystalek soli, které vypadají jako tenký led. Ta se ručně sbírá do proutěných košů a suší na slunci. Takto získaná sůl je nesmírně zdravá a velmi chutná, má jedinečnou vlastnost, zvýraznit přirozenou chuť pokrmů, proto se stala pro mnohé světové kuchaře neoddělitelnou součástí jejich kuchyně. Solný květ dodáváme jako čistě přírodní, nebo obohacenou různými bylinkami, ovocem, jedlými květy a olivami z organické produkce. Používá se k dochucení již hotových pokrmů, nebo v závěru vaření.