Skleněné nakličovadlo s nerezovým víčkem i sítkem
Jednoduchá cesta k výživným klíčkům. Jednoduché nakličování a krásný design. Skleněné nakličovadlo s nerezovým víčkem i sítkem umožní velmi komfortní nakličování. Díky sítku se klíčky snadno proplachují a neplesniví. Navíc sklenice může tvořit v průběhu pěstování i pěkný a estetický kuchyňský doplněk.
Materiál: sklo, nerezové sítko, nerezové víčko kolem sítka
Průměr sítka je 8 cm.
Objem 750 ml, sklenice mají nový, kulatější tvar
Návod k použití:
Semínka nasypeme do skleněných nakličovadel a zalijeme vodou. Na sklenice našroubujeme sítka a semínka necháme 8 - 12 hodin ve vodě. Poté vodu slijeme, nakličovadla vložíme do stojánku a položíme na keramický tácek. Proplachujeme 2x - 3x denně čerstvou vodou, ideálně ráno a večer.
Proč jíst klíčky
Klíčky a výhonky jsou skutečným výživovým pokladem. Obsahují velké množství vitaminů, minerálů a enzymů. Hlavně v zimě a na jaře je náš organizmus ohrožený nedostatečným příjmem čerstvé kvalitní zeleniny. Rostlinné klíčky představují jednoduchý a levný způsob, jak v tomto období obohatit stravu o „zelené vitaminy“.
Klíčící semínko - továrna na výrobu živin
Při procesu klíčení začnou v semenech probíhat metabolické děje, které mladé rostlině mají poskytnout dostatek živin. Aktivují se v nich enzymy a až několikanásobně v nich vzroste obsah vitaminů, zejména B a C. Škroby se přeměňují na cukry, bílkoviny se štěpí na aminokyseliny a tuky na mastné kyseliny. Naklíčená semena také obsahují velké množství železa a hořčíku.
Klíčky jsou přirozeným koncentrátem zdraví prospěšných látek a oproti suchým semenům jsou výživově mnohonásobně bohatší. Syrová suchá semena obilovin a luštěnin jsou nám lidem navíc těžko stravitelná. Větší výhonky jsou pak navíc zdrojem chlorofylu, který má prospěšné účinky pro lidský organizmus.