Samura OKINAWA Nůž Yanagiba 27 cm
Samura OKINAWA Nůž Yanagiba 27 cm

Samura OKINAWA Nůž Yanagiba 27 cm

Samura OKINAWA Nůž Yanagiba s délkou čepele 27 cm připomíná svým vzhledem tradiční japonské meče. Tento vzhled podtrhuje jednostranná čepel a dokonalá rukojeť z palisandrového dřeva. Nůž Yanagiba ovšem nezaujme pouze svým designem, ale především díky perfektním vlastnostem. Dokonalá geometrie nože OKINAWA yanagiba je zárukou přirozené a ničím nenarušené chutě pokrmů. Maximální hygienu a snadnou manipulaci s nožem zabezpečuje černá nylonová opěrka na rukojeti. Na rozdíl od jiných nožů vyniká nůž OKINAWA Yanagiba extrémně dlouhou čepelí. Přestože nůž Samura OKINAWA bývá někdy označován za šéfkuchařský sushi a sashimi nůž, bez problémů si poradí se zpracováním surovin mezinárodní kuchyně (steaky, mořské plody i zelenina). Nejlepší japonská ocel AUS–8 dodává čepeli požadovanou tvrdost, kterou si uchovává po dlouhou dobu. Doporučujeme ruční mytí.
Abychom šetřili přírodu, není návod k nožům a brouskům tištěn, ale je ke stažení níže – není součástí balení.

Celková délka: 42 cm
Délka čepele: 27 cm
Hmotnost: 226 g

1 999 Kč
Dostupnost: Skladem
Značka: Samura
Kód: snony

Návod ke stažení ZDE.

Nože Samura jsou dokonalým průsečíkem japonské tradice nožů a evropské spolehlivosti Pro výrobu nožů značky Samura se používá výhradně ta nejlepší japonská a švédská oceli, která je kalena na 58 - 61 HRC. Fantastický řezný výkon zajišťuje čepel, která má japonský tvar a jemné zúžení ze špičky. Tajemství nožů Samura ovšem spočívá v jejich naostření v úhlu 17 °C, což je více než v případě japonských nožů, ale méně než u evropských nožů. Rukojeť pro nože Samura se rovněž vyrábí z prvotřídních moderních materiálů jako Micarta, G10, stabilizované dřevo, plast s jemným povrchem, kraton či kompozity. 

Nože Samura představují symbiózu japonské nožířské tradice a evropské spolehlivosti. Nože jsou vyrobeny z nejlepší japonské a švédské oceli.

Čepele mají japonský tvar a jemné zúžení ze špičky, díky čemuž disponují fantastickým řezným výkonem. Nože Samura jsou naostřeny v úhlu 17 stupňů. To je více než u japonských nožů, ale méně než u evropských nožů. 

Nože Samura si v několika málo uplynulých letech doslova "prořezaly" díru do světa a staly se na desítkách trhů synonymem nejlepší volby v poměru ceny a výkonu mezi moderními kuchyňskými noži. Nože Samura lze pořizovat samostatně, v předem připravených sadách nebo je libovolně kombinovat.