Samura OKINAWA Nůž Nakiri 17 cm
Samura OKINAWA Nůž Nakiri 17 cm Samura OKINAWA Nůž Nakiri 17 cm

Samura OKINAWA Nůž Nakiri 17 cm

Klasický japonský nůž Samura OKINAWA Nůž Nakiri s délkou čepele 17 cm je ideální pro zpracování ovoce a zeleniny a přípravu salátů. Na pohled masivní čepel vyniká extrémně nízkou hmotností, a proto umožňuje perfektní krájení zeleniny, aniž by například rozdrtila dužinu měkkých rajčat. Skvěle se osvědčí i při sekání zelí či krájení brambor na úhledné kostičky. V porovnání s dalšími noži Nakiri z řady Samura Okinawa je tento typ nože naostřen po obou stranách a je tak pro evropské kuchaře pohodlnější. Doporučujeme ruční mytí.
Abychom šetřili přírodu, není návod k nožům a brouskům tištěn, ale je ke stažení níže – není součástí balení.

Celková délka: 32,6 cm
Délka čepele: 17 cm
Hmotnost: 142 g

1 899 Kč
Dostupnost: Skladem
Značka: Samura
Kód: snonn17

Návod ke stažení ZDE.

Nože Samura jsou dokonalým průsečíkem japonské tradice nožů a evropské spolehlivosti Pro výrobu nožů značky Samura se používá výhradně ta nejlepší japonská a švédská oceli, která je kalena na 58 - 61 HRC. Fantastický řezný výkon zajišťuje čepel, která má japonský tvar a jemné zúžení ze špičky. Tajemství nožů Samura ovšem spočívá v jejich naostření v úhlu 17 °C, což je více než v případě japonských nožů, ale méně než u evropských nožů. Rukojeť pro nože Samura se rovněž vyrábí z prvotřídních moderních materiálů jako Micarta, G10, stabilizované dřevo, plast s jemným povrchem, kraton či kompozity. 

Nože Samura představují symbiózu japonské nožířské tradice a evropské spolehlivosti. Nože jsou vyrobeny z nejlepší japonské a švédské oceli.

Čepele mají japonský tvar a jemné zúžení ze špičky, díky čemuž disponují fantastickým řezným výkonem. Nože Samura jsou naostřeny v úhlu 17 stupňů. To je více než u japonských nožů, ale méně než u evropských nožů. 

Nože Samura si v několika málo uplynulých letech doslova "prořezaly" díru do světa a staly se na desítkách trhů synonymem nejlepší volby v poměru ceny a výkonu mezi moderními kuchyňskými noži. Nože Samura lze pořizovat samostatně, v předem připravených sadách nebo je libovolně kombinovat.