Samura OKINAWA Nůž Gyuto 17 cm
Samura OKINAWA Nůž Gyuto 17 cm

Samura OKINAWA Nůž Gyuto 17 cm

Samura OKINAWA nůž Guyto s délkou čepele 17 cm se řadí k maximálně univerzálním japonským nožům, které jsou vyhledávány profesionálními šéfkuchaři. Designové provedení nože ve stylu japonských mečů podtrhuje rukojeť vyrobenou z palisandrového dřeva. Dokonalá ergonomie a tvar nože zajišťují, že i dlouhodobější práce s nožem bude stále příjemná, neboť nůž perfektně sedí v ruce. K tomu přispívá i černá nylonová podložka. Čepel v délce 17 cm je ideální pro dlouhé tahy, které jsou zapotřebí pro přípravu plátků sashimi nebo zeleniny do salátů. Díky velmi ostré čepeli tvarované pro šlachovitá masa si ovšem stejně dobře poradí i s tvrdšími druhy masa (vepřové břicho). Čepel je vyrobená z prvotřídní japonské oceli AUS–8 o tvrdosti 59 HRC, která je zárukou ostrosti dvojitého ostří čepele. Dlouhá životnost nože je samozřejmostí. Doporučujeme ruční mytí.
Abychom šetřili přírodu, není návod k nožům a brouskům tištěn, ale je ke stažení níže – není součástí balení.

Celková délka: 32,2 cm
Délka čepele: 17 cm
Hmotnost: 106 g

1 999 Kč
Dostupnost: Skladem
Značka: Samura
Kód: snong

Návod ke stažení ZDE.

Nože Samura jsou dokonalým průsečíkem japonské tradice nožů a evropské spolehlivosti Pro výrobu nožů značky Samura se používá výhradně ta nejlepší japonská a švédská oceli, která je kalena na 58 - 61 HRC. Fantastický řezný výkon zajišťuje čepel, která má japonský tvar a jemné zúžení ze špičky. Tajemství nožů Samura ovšem spočívá v jejich naostření v úhlu 17 °C, což je více než v případě japonských nožů, ale méně než u evropských nožů. Rukojeť pro nože Samura se rovněž vyrábí z prvotřídních moderních materiálů jako Micarta, G10, stabilizované dřevo, plast s jemným povrchem, kraton či kompozity. 

Nože Samura představují symbiózu japonské nožířské tradice a evropské spolehlivosti. Nože jsou vyrobeny z nejlepší japonské a švédské oceli.

Čepele mají japonský tvar a jemné zúžení ze špičky, díky čemuž disponují fantastickým řezným výkonem. Nože Samura jsou naostřeny v úhlu 17 stupňů. To je více než u japonských nožů, ale méně než u evropských nožů. 

Nože Samura si v několika málo uplynulých letech doslova "prořezaly" díru do světa a staly se na desítkách trhů synonymem nejlepší volby v poměru ceny a výkonu mezi moderními kuchyňskými noži. Nože Samura lze pořizovat samostatně, v předem připravených sadách nebo je libovolně kombinovat.