Samura MO-V Nůž na rajčata 12 cm
Samura MO-V Nůž na rajčata 12 cm

Samura MO–V Nůž na rajčata 12 cm

Kuchyňské nože Samura MO–V na rajčata mají menší čepel a vroubkované ostří. Díky geometrii těchto specializovaných nožů jsou vhodné zejména ke krájení měkké a šťavnaté zeleniny či ovoce. Zdaleka však nejsou vhodné jen na rajčata, ale můžeme jej použít na různé potraviny s pevnější slupkou a měkkým vnitřkem. Právě díky zoubkům na čepeli nože Samura jednoduše překonávají pevnější slupku, zároveň jsou ale jemné pro měkký vnitřek. Výhodou těchto nožů je, že ostří není nutné ostřit, neboť se používáním netupí. Doporučujeme ruční mytí.  
Abychom šetřili přírodu, není návod k nožům a brouskům tištěn, ale je ke stažení níže – není součástí balení.

Celková délka: 25 cm
Délka čepele: 12 cm
Hmotnost: 88  g

899 Kč
Dostupnost: Skladem
Značka: Samura
Kód: snmvnr

Návod ke stažení ZDE.

Samura MO-V Nůž na rajčata 12 cm Nože Samura jsou dokonalým průsečíkem japonské tradice nožů a evropské spolehlivosti Pro výrobu nožů značky Samura se používá výhradně ta nejlepší japonská a švédská oceli, která je kalena na 58 - 61 HRC. Fantastický řezný výkon zajišťuje čepel, která má japonský tvar a jemné zúžení ze špičky. Tajemství nožů Samura ovšem spočívá v jejich naostření v úhlu 17 °C, což je více než v případě japonských nožů, ale méně než u evropských nožů. Rukojeť pro nože Samura se rovněž vyrábí z prvotřídních moderních materiálů jako Micarta, G10, stabilizované dřevo, plast s jemným povrchem, kraton či kompozity. 

Nože Samura představují symbiózu japonské nožířské tradice a evropské spolehlivosti. Nože jsou vyrobeny z nejlepší japonské a švédské oceli.

Čepele mají japonský tvar a jemné zúžení ze špičky, díky čemuž disponují fantastickým řezným výkonem. Nože Samura jsou naostřeny v úhlu 17 stupňů. To je více než u japonských nožů, ale méně než u evropských nožů. 

Nože Samura si v několika málo uplynulých letech doslova "prořezaly" díru do světa a staly se na desítkách trhů synonymem nejlepší volby v poměru ceny a výkonu mezi moderními kuchyňskými noži. Nože Samura lze pořizovat samostatně, v předem připravených sadách nebo je libovolně kombinovat.