Samura KAIJU Nůž Nakiri 17 cm

Nůž Nakiri Samura Kaiju s délkou 17 cm představuje klasický japonský nůž, který se využívá zejména pro přípravu a zpracování bylinek a zeleniny. Čepel nože je vyrobená z jednovrstvé oceli AUS–8. Černý povrch čepele a rukojeť ze stabilizovaného dřeva dodávají noži Nakiri Samura Kaiju stylový vzhled. Nůž má tradiční širokou a velmi tenkou čepel, která na první pohled připomíná sekeru. Díky její ostrosti se s ní jednoduše a velmi rychle nakrájí zelenina (např. salát) nebo ovoce, a to aniž by jakkoli prasklo nebo se rozdrtilo. Doporučujeme ruční mytí.

Celková délka: 29,7 cm
Délka čepele: 17 cm
Hmotnost: 170 g

Značka: Samura

Kód: snknni

Dostupnost: Skladem

1 899 Kč

Nože Samura jsou dokonalým průsečíkem japonské tradice nožů a evropské spolehlivosti Pro výrobu nožů značky Samura se používá výhradně ta nejlepší japonská a švédská oceli, která je kalena na 58 - 61 HRC. Fantastický řezný výkon zajišťuje čepel, která má japonský tvar a jemné zúžení ze špičky. Tajemství nožů Samura ovšem spočívá v jejich naostření v úhlu 17 °C, což je více než v případě japonských nožů, ale méně než u evropských nožů. Rukojeť pro nože Samura se rovněž vyrábí z prvotřídních moderních materiálů jako Micarta, G10, stabilizované dřevo, plast s jemným povrchem, kraton či kompozity. 

Nože Samura představují symbiózu japonské nožířské tradice a evropské spolehlivosti. Nože jsou vyrobeny z nejlepší japonské a švédské oceli.

Čepele mají japonský tvar a jemné zúžení ze špičky, díky čemuž disponují fantastickým řezným výkonem. Nože Samura jsou naostřeny v úhlu 17 stupňů. To je více než u japonských nožů, ale méně než u evropských nožů. 

Nože Samura si v několika málo uplynulých letech doslova "prořezaly" díru do světa a staly se na desítkách trhů synonymem nejlepší volby v poměru ceny a výkonu mezi moderními kuchyňskými noži. Nože Samura lze pořizovat samostatně, v předem připravených sadách nebo je libovolně kombinovat.