Samura DAMASCUS Šéfkuchařský nůž GRAND 24 cm

Samura Damascus šéfkuchařský nůž GRAND s délkou čepele 24 cm je jakousi větší a lepší obdobou šéfkuchařského nože. Tento nůž budete mít dennodenně v ruce a využijete ho ke všem kuchyňským činnostem, ať už jde o sekání, porcování, drcení či krájení. S čepelí dlouhou 24 cm jde o nejdelší nůž z produktové řady Damascus. Nože v sobě snoubí tradiční japonské postupy a moderní evropskou technologii. Ostření obou stran je v úhlu 16–18°. Šéfkuchařský nůž GRAND představuje funkční a spolehlivý nástroj. Doporučujeme ruční mytí.  
Abychom šetřili přírodu, není návod k nožům a brouskům tištěn, ale je ke stažení níže – není součástí balení.

Celková délka: 37,8 cm
Délka čepele: 24 cm
Hmotnost: 270 g

Značka: Samura

Kód: sndsng

Dostupnost: Skladem

3 999 Kč

Návod ke stažení ZDE.

Nože Samura jsou dokonalým průsečíkem japonské tradice nožů a evropské spolehlivosti Pro výrobu nožů značky Samura se používá výhradně ta nejlepší japonská a švédská oceli, která je kalena na 58 - 61 HRC. Fantastický řezný výkon zajišťuje čepel, která má japonský tvar a jemné zúžení ze špičky. Tajemství nožů Samura ovšem spočívá v jejich naostření v úhlu 17 °C, což je více než v případě japonských nožů, ale méně než u evropských nožů. Rukojeť pro nože Samura se rovněž vyrábí z prvotřídních moderních materiálů jako Micarta, G10, stabilizované dřevo, plast s jemným povrchem, kraton či kompozity. 

Nože Samura představují symbiózu japonské nožířské tradice a evropské spolehlivosti. Nože jsou vyrobeny z nejlepší japonské a švédské oceli.

Čepele mají japonský tvar a jemné zúžení ze špičky, díky čemuž disponují fantastickým řezným výkonem. Nože Samura jsou naostřeny v úhlu 17 stupňů. To je více než u japonských nožů, ale méně než u evropských nožů. 

Nože Samura si v několika málo uplynulých letech doslova "prořezaly" díru do světa a staly se na desítkách trhů synonymem nejlepší volby v poměru ceny a výkonu mezi moderními kuchyňskými noži. Nože Samura lze pořizovat samostatně, v předem připravených sadách nebo je libovolně kombinovat.