Samura DAMASCUS Plátkovací nůž 20 cm

Samura Damascus plátkovací nůž dlouhý 20 cm s úzkou čepelí a protáhlou řeznou hranou je šikovným pomocníkem pro krájení tenoučkých plátků, ať už sýrů, masa, klobás nebo ryb. Je nepostradatelný pro přípravu sushi, sashimi nebo pokrmů orientální kuchyně. Čepel prochází celou rukojetí, čímž dodává noži spolehlivost a kvalitu. Výhodou tohoto nože je i nízká hmotnost, a to pouhých 200 gramů. Doporučujeme ruční mytí.  

Celková délka: 37 cm
Délka čepele: 20 cm
Hmotnost: 230 g

Značka: Samura

Kód: sndpn

Dostupnost: Skladem

3 399 Kč

Samura DAMASCUS Plátkovací nůž 20 cm Nože Samura jsou dokonalým průsečíkem japonské tradice nožů a evropské spolehlivosti Pro výrobu nožů značky Samura se používá výhradně ta nejlepší japonská a švédská oceli, která je kalena na 58 - 61 HRC. Fantastický řezný výkon zajišťuje čepel, která má japonský tvar a jemné zúžení ze špičky. Tajemství nožů Samura ovšem spočívá v jejich naostření v úhlu 17 °C, což je více než v případě japonských nožů, ale méně než u evropských nožů. Rukojeť pro nože Samura se rovněž vyrábí z prvotřídních moderních materiálů jako Micarta, G10, stabilizované dřevo, plast s jemným povrchem, kraton či kompozity. 

Nože Samura představují symbiózu japonské nožířské tradice a evropské spolehlivosti. Nože jsou vyrobeny z nejlepší japonské a švédské oceli.

Čepele mají japonský tvar a jemné zúžení ze špičky, díky čemuž disponují fantastickým řezným výkonem. Nože Samura jsou naostřeny v úhlu 17 stupňů. To je více než u japonských nožů, ale méně než u evropských nožů. 

Nože Samura si v několika málo uplynulých letech doslova "prořezaly" díru do světa a staly se na desítkách trhů synonymem nejlepší volby v poměru ceny a výkonu mezi moderními kuchyňskými noži. Nože Samura lze pořizovat samostatně, v předem připravených sadách nebo je libovolně kombinovat.