Samura DAMASCUS Nůž na rajčata 12 cm
Samura DAMASCUS Nůž na rajčata 12 cm

Samura DAMASCUS Nůž na rajčata 12 cm

Samura Damascus nůž na rajčata s délkou čepele 12 cm je dokonalým pomocníkem v kuchyni. Mezi charakteristické znaky tohoto nože patří vroubkované ostří a menší čepel. Díky této geometrii je nůž Samura Damascus vhodný pro jemnější krájení zeleniny a ovoce. Právě zoubky na noži jsou nezbytné k jemnému krájení šťavnatých potravin tak, aby se zachoval jejich měkký vnitřek. Výhodou je, že čepel se používáním netupí, proto ji nemusíme ostřit. Doporučujeme ruční mytí.  
Abychom šetřili přírodu, není návod k nožům a brouskům tištěn, ale je ke stažení níže – není součástí balení.

Celková délka: 24,3 cm
Délka čepele: 12 cm
Hmotnost: 223 g

2 999 Kč
Dostupnost: Skladem
Značka: Samura
Kód: sndnr

Návod ke stažení ZDE.

Nože Samura jsou dokonalým průsečíkem japonské tradice nožů a evropské spolehlivosti Pro výrobu nožů značky Samura se používá výhradně ta nejlepší japonská a švédská oceli, která je kalena na 58 - 61 HRC. Fantastický řezný výkon zajišťuje čepel, která má japonský tvar a jemné zúžení ze špičky. Tajemství nožů Samura ovšem spočívá v jejich naostření v úhlu 17 °C, což je více než v případě japonských nožů, ale méně než u evropských nožů. Rukojeť pro nože Samura se rovněž vyrábí z prvotřídních moderních materiálů jako Micarta, G10, stabilizované dřevo, plast s jemným povrchem, kraton či kompozity. 

Nože Samura představují symbiózu japonské nožířské tradice a evropské spolehlivosti. Nože jsou vyrobeny z nejlepší japonské a švédské oceli.

Čepele mají japonský tvar a jemné zúžení ze špičky, díky čemuž disponují fantastickým řezným výkonem. Nože Samura jsou naostřeny v úhlu 17 stupňů. To je více než u japonských nožů, ale méně než u evropských nožů. 

Nože Samura si v několika málo uplynulých letech doslova "prořezaly" díru do světa a staly se na desítkách trhů synonymem nejlepší volby v poměru ceny a výkonu mezi moderními kuchyňskými noži. Nože Samura lze pořizovat samostatně, v předem připravených sadách nebo je libovolně kombinovat.