Samura DAMASCUS 67 Plátkovací nůž 19 cm
Samura DAMASCUS 67 Plátkovací nůž 19 cm Samura DAMASCUS 67 Plátkovací nůž 19 cm

Samura DAMASCUS 67 Plátkovací nůž 19 cm

Samura DAMASCUS 67 Plátkovací nůž s délkou čepele 19 cm a s rukojetí z praktického materiálu Mikarta je vhodný především pro přípravu filetů z ryb a krájení masa na tenké plátky. Je to dáno velmi úzkou, tenkou a rovnou čepelí. Tento typ nože je naprosto nepostradatelný pro přípravu japonských rybích pokrmů. Velmi oblíbený je rovněž pro krájení plátků šunky nebo filé jesetera. Tento plátkovací nůž je ze série Samura Damascus 67, pro kterou je typický dokonalý japonský minimalismus. Jedná se tak o nejkrásnější z řad značky Samura. Dlouhou a ohromně ostrou čepel doplňuje ergonomicky tvarovaná oválná rukojeť. Doporučujeme ruční mytí.  
Abychom šetřili přírodu, není návod k nožům a brouskům tištěn, ale je ke stažení níže – není součástí balení.

Celková délka: 32,5 cm
Délka čepele: 19 cm
Hmotnost: 106 g

1 999 Kč
Dostupnost: Skladem
Značka: Samura
Kód: sn67pnm

Návod ke stažení ZDE.

Nože Samura jsou dokonalým průsečíkem japonské tradice nožů a evropské spolehlivosti Pro výrobu nožů značky Samura se používá výhradně ta nejlepší japonská a švédská oceli, která je kalena na 58 - 61 HRC. Fantastický řezný výkon zajišťuje čepel, která má japonský tvar a jemné zúžení ze špičky. Tajemství nožů Samura ovšem spočívá v jejich naostření v úhlu 17 °C, což je více než v případě japonských nožů, ale méně než u evropských nožů. Rukojeť pro nože Samura se rovněž vyrábí z prvotřídních moderních materiálů jako Micarta, G10, stabilizované dřevo, plast s jemným povrchem, kraton či kompozity. 

Nože Samura představují symbiózu japonské nožířské tradice a evropské spolehlivosti. Nože jsou vyrobeny z nejlepší japonské a švédské oceli.

Čepele mají japonský tvar a jemné zúžení ze špičky, díky čemuž disponují fantastickým řezným výkonem. Nože Samura jsou naostřeny v úhlu 17 stupňů. To je více než u japonských nožů, ale méně než u evropských nožů. 

Nože Samura si v několika málo uplynulých letech doslova "prořezaly" díru do světa a staly se na desítkách trhů synonymem nejlepší volby v poměru ceny a výkonu mezi moderními kuchyňskými noži. Nože Samura lze pořizovat samostatně, v předem připravených sadách nebo je libovolně kombinovat.