Samura BLACKSMITH Nůž Santoku 18 cm
Samura BLACKSMITH Nůž Santoku 18 cm

Samura BLACKSMITH Nůž Santoku 18 cm

Samura BLACKSMITH Nůž Santoku s délkou čepele 18 cm se řadí mezi univerzální japonské nože. Jeho předností je v první řadě ruční kování, díky čemuž je perfektně vyvážený. Santoku nože jsou vhodné ke třem základním úkonům: krájení, řezání a sekání. Vzhledem k všestrannému využití může Santoku nůž jednoduše nahradit hned několik kuchyňských nožů. Praktická délka čepele umožňuje zpracovávat maso, ryby, ovoce i zeleninu, a to na plátky či kostky. Kombinace široké čepele a úzké rukojeti zajišťuje kuchaři jak dobrou kontrolu nad nožem, tak i potřebnou svobodu při manipulaci s nožem. Samura BLACKSMITH Nůž Santoku by podobně jako ostatní ručně kované nože neměl přijít do myčky na nádobí. Vzhledem k tomu, že je nůž vyrobený z uhlíkové oceli, musí být po ručním mytí okamžitě vysušený. Tento japonský nůž je možné zakoupit i v dárkovém balení v tradičním japonském stylu.
Abychom šetřili přírodu, není návod k nožům a brouskům tištěn, ale je ke stažení níže – není součástí balení.

Celková délka: 32,6 cm
Délka čepele: 18 cm
Hmotnost: 218 g

2 699 Kč
Dostupnost: Skladem
Značka: Samura
Kód: snblns

Návod ke stažení ZDE.

Nože Samura jsou dokonalým průsečíkem japonské tradice nožů a evropské spolehlivosti Pro výrobu nožů značky Samura se používá výhradně ta nejlepší japonská a švédská oceli, která je kalena na 58 - 61 HRC. Fantastický řezný výkon zajišťuje čepel, která má japonský tvar a jemné zúžení ze špičky. Tajemství nožů Samura ovšem spočívá v jejich naostření v úhlu 17 °C, což je více než v případě japonských nožů, ale méně než u evropských nožů. Rukojeť pro nože Samura se rovněž vyrábí z prvotřídních moderních materiálů jako Micarta, G10, stabilizované dřevo, plast s jemným povrchem, kraton či kompozity. 

Nože Samura představují symbiózu japonské nožířské tradice a evropské spolehlivosti. Nože jsou vyrobeny z nejlepší japonské a švédské oceli.

Čepele mají japonský tvar a jemné zúžení ze špičky, díky čemuž disponují fantastickým řezným výkonem. Nože Samura jsou naostřeny v úhlu 17 stupňů. To je více než u japonských nožů, ale méně než u evropských nožů. 

Nože Samura si v několika málo uplynulých letech doslova "prořezaly" díru do světa a staly se na desítkách trhů synonymem nejlepší volby v poměru ceny a výkonu mezi moderními kuchyňskými noži. Nože Samura lze pořizovat samostatně, v předem připravených sadách nebo je libovolně kombinovat.