Samura BLACKSMITH Nůž Nakiri 17 cm

Samura BLACKSMITH Nůž Nakiri s délkou čepele 17 cm zaujme na první pohled svým propracovaným designem. Čepel nože je ručně kovaná, a to z prvotřídní uhlíkové oceli AUS–8. Mezi její vlastnosti proto patří především vysoká odolnost a maximální ostrost, která je ještě podtržena ručním broušením brusným kamenem o hrubosti 5000. Odolná ovšem není pouze čepel ale i rukojeť nože, která je vyrobená z Micarty. Tento materiál vyniká právě svou odolností jak vůči vysokým teplotám, tak proti opotřebení Kuchyňské nože Blacksmith umývejte pouze ručně (mycí prostředek, jemná houbička) a vždy je okamžitě vysušte. Nikdy je nedávejte do myčky na nádobí. Životnost čepele podpoříte pravidelným mazáním olejem z kamélie nebo hřebíčku.

Celková délka: 31,2 cm
Délka čepele: 17 cm
Hmotnost: 247 g

Značka: Samura

Kód: snblnn

Dostupnost: Skladem

2 699 Kč

Nože Samura jsou dokonalým průsečíkem japonské tradice nožů a evropské spolehlivosti Pro výrobu nožů značky Samura se používá výhradně ta nejlepší japonská a švédská oceli, která je kalena na 58 - 61 HRC. Fantastický řezný výkon zajišťuje čepel, která má japonský tvar a jemné zúžení ze špičky. Tajemství nožů Samura ovšem spočívá v jejich naostření v úhlu 17 °C, což je více než v případě japonských nožů, ale méně než u evropských nožů. Rukojeť pro nože Samura se rovněž vyrábí z prvotřídních moderních materiálů jako Micarta, G10, stabilizované dřevo, plast s jemným povrchem, kraton či kompozity. 

Nože Samura představují symbiózu japonské nožířské tradice a evropské spolehlivosti. Nože jsou vyrobeny z nejlepší japonské a švédské oceli.

Čepele mají japonský tvar a jemné zúžení ze špičky, díky čemuž disponují fantastickým řezným výkonem. Nože Samura jsou naostřeny v úhlu 17 stupňů. To je více než u japonských nožů, ale méně než u evropských nožů. 

Nože Samura si v několika málo uplynulých letech doslova "prořezaly" díru do světa a staly se na desítkách trhů synonymem nejlepší volby v poměru ceny a výkonu mezi moderními kuchyňskými noži. Nože Samura lze pořizovat samostatně, v předem připravených sadách nebo je libovolně kombinovat.