Sleva 30%
Sada tří nakličovadel s odkapávacím stojanem a táckem / nerez víčkem i sítkem
Sada tří nakličovadel s odkapávacím stojanem a táckem / nerez víčkem i sítkem

Sada tří nakličovadel s odkapávacím stojanem a táckem / nerez víčkem i sítkem

Sada tří skleněných nakličovadel se sítky, stojanem a odkapávacím keramickým táckem v bílé barvě pro nakličování a klíčení semínek. Může být i nádherným dárkem, který potěší všechny milovníky čerstvé stravy a zdravého způsobu života. Jako dárek k této sadě dostanete vzorek organických semínek. Tuto sadu nabízíme nově ve vylepšeném provedením s nerezovým víčkem i sítkem.

Objem jedné sklenice: 750 ml, sklenice mají nový, kulatější tvar

1 533 Kč
2 190 Kč
Dostupnost: Skladem
Kód: 1421n
Set je možno umývat v myčce na nádobí.
 
Návod k použití:
Semínka nasypeme do skleněných nakličovadel a zalijeme vodou. Na sklenice našroubujeme sítka a semínka necháme 8 - 12 hodin ve vodě. Poté vodu slijeme, nakličovadla vložíme do stojánku a položíme na keramický tácek. Proplachujeme 2x - 3x denně čerstvou vodou, ideálně ráno a večer.
 
Proč jíst klíčky
Klíčky a výhonky jsou skutečným výživovým pokladem. Obsahují velké množství vitaminůminerálů a enzymů. Hlavně v zimě a na jaře je náš organizmus ohrožený nedostatečným příjmem čerstvé kvalitní zeleniny. Rostlinné klíčky představují jednoduchý a levný způsob, jak v tomto období obohatit stravu o „zelené vitaminy“.
 
Klíčící semínko - továrna na výrobu živin
Při procesu klíčení začnou v semenech probíhat metabolické děje, které mladé rostlině mají poskytnout dostatek živin. Aktivují se v nich enzymy a až několikanásobně v nich vzroste obsah vitaminů, zejména B a C. Škroby se přeměňují na cukry, bílkoviny se štěpí na aminokyseliny a tuky na mastné kyseliny. Naklíčená semena také obsahují velké množství železa a hořčíku.
Klíčky jsou přirozeným koncentrátem zdraví prospěšných látek a oproti suchým semenům jsou výživově mnohonásobně bohatší. Syrová suchá semena obilovin a luštěnin jsou nám lidem navíc těžko stravitelná. Větší výhonky jsou pak navíc zdrojem chlorofylu, který má prospěšné účinky pro lidský organizmus.