Ředkvička semínka bio

„V klíčku je obsaženo všechno, co přináší život!“ Arabské pořekadlo

Semínka ředkvičky v bio kvalitě vhodné na klíčení. Perfektně se hodí především k přípravě salátů, dipů, pomazánek nebo jen tak na chleba s máslem.
Výrobce Sonnentor.

Semínka namočit na 6 až 8 hodin do vody, opláchnout a dát do čisté nakličovací nádoby. Nakličujte 2 dny ve tmě a poté 2–6 dny na světle. 2x denně dobře proplachujte v čisté vodě. Klíčky nevystavujte vysokým teplotám (nejlépe 18–20 °C), přílišnému vlhku ani přímému slunci!

Tip: Výhonky by se měly co možná nejdříve zkonzumovat nebo přechovávat nanejvýš dva či tři dny v lednici – jinak zhořknou.


Semena skladujte v suchu a chladu.

Hmotnost: 120g
CZ– BIO–002

Značka: Sonnentor

Kód: 110

Dostupnost: Skladem

99 Kč

Klíčky a výhonky jsou skutečným výživovým pokladem. Obsahují velké množství vitaminů, minerálů a enzymů. Hlavně v zimě a v časném jaře je náš organizmus ohrožený nedostatečným příjmem čerstvé kvalitní zeleniny. Rostlinné klíčky představují jednoduchý a levný způsob, jak v tomto období obohatit stravu o „zelené vitaminy“.

 

Klíčící semínko - továrna na výrobu živin

Při procesu klíčení začnou v semenech probíhat metabolické děje, které mají poskytnout dostatek živin rostoucímu rostlinnému organizmu. Aktivují se v nich enzymy a až několikanásobně v nich vzroste obsah vitaminů, zejména B a C. Škroby se přeměňují na cukry, bílkoviny se štěpí na aminokyseliny a tuky na mastné kyseliny. Naklíčená semena také obsahují velké množství železa a hořčíku.

Klíčky tak představují koncentrát zdraví prospěšných látek a oproti suchým semenům jsou výživově mnohonásobně bohatší (syrová suchá semena obilovin a luštěnin jsou navíc těžko stravitelná nebo úplně nestravitelná). Větší výhonky jsou pak navíc zdrojem chlorofylu, který má prospěšné účinky pro lidský organizmus.