Plantážová čokoláda ALTO EL SOL 65% 1 kg Cacao Barry

Čokoláda plantážová je vyráběna pouze z kakaových bobů jedné konkrétní plantáže. Díky tomu má výsledná čokoláda mimořádnou chuť a aroma, které vychází z půdy, klimatu a prostředí, ve kterém kakaové boby rostou. Stejně jako u vína se může chuť těchto čokolád s každou sklizní měnit.
Kakaové boby jsou pěstovány uprostřed peruánského přírodního parku na plantáži Alto el sol. V čokoládě Alto el sol je dominantní chutí jednoznačně kyselost červeného ovoce.

Čokoláda je ve formě malých tmavých peciček.
Obsah: 1 kg
Obsah kakaových součástí: 65%
Obsah kakaového másla: 37%
Obsah netučných kakaových součástí: 27%

Značka: Cacao Barry

Kód: CHD-P65ALTN-E1-U68

Dostupnost: Skladem

819 Kč

Nutriční hodnoty na 100g výrobku:
Energetická hodnota ----------------------------2284 kJ/ 546 kcal
Tuky---------------------------------------------------38,5 g
Z toho nasycené mastné kyseliny-------23,1 g
Sacharidy-------------------------------------------- 35,6 g
Z toho cukry---------------------------------32,0 g
Vláknina---------------------------------------------- 11,9 g
Bílkoviny-----------------------------------------------7,5 g
Sůl-----------------------------------------------------0,02g
Složení:
Organická kakaová hmota Peru, organický třtinový cukr, organické kakaové máslo, emulgátor: organický sójový lecithin, organická přírodní Vanilka Bourbon v prášku.
Výrobek může obsahovat stopy mléka

Cacao Barry

Jako bývalý obchodník s kávou a čajem si rodina Barry v roce 1842 stanovila firemní misi tím, že začala cestovat do Afriky, aby vyhledala a sklidila výběr kakaových bobů a aby je přeměnila v nejjemnější kakaové a čokoládové výrobky. Společnost byla zakoupena podnikatelskou rodinou La carré v roce 1923 a byla katapultována na mezinárodní scénu a dále investovala do kakaových plantáží, továren a komunit v Africe a Jižní Americe.

Hlavní cíl společnosti

Realita změny klimatu - odlesňování, emise uhlíku - je skutečnou hrozbou pro kakaový ekosystém, životy zemědělců a v konečném důsledku chuť kakaa. Jediným způsobem, jak to překonat, je nechat přírodu dělat to, co dělá po miliony let: prosperovat. Obtížná výzva pro lidstvo, která musí usilovat o omezení svého dopadu, aby mohla příroda vzkvétat. My nabízíme čokoládu světové kvality, která neničí naši planetu, ale pomůže nám ji udržovat životaschopnou pro příští generace.