Jetel semínka bio
Jetel je oblíbený pro své léčivé účinky na kašel, rýmu i bronchitidu. Velmi příznivý vliv má také na upravení menstruačního cyklu, celkové zlepšení nálady či potlačení případných návalů. Klíčky jetele jsou plné vlákniny, minerálů a chlorofylu. Jetel si oblíbíte při přípravě salátů, dipů, pomazánek nebo zeleninových jídel. Semena jetele se nejlépe nakličují v nakličovacích nádobách, ale je možné použít i sítko k nakličování s miskou.
Balení obsahuje 120g.
CZ– BIO–002
Semena skladujte v suchu a chladu.
Vhodné pomůcky na nakličování jetele:
Skleněné nakličovadlo se sítkem
Sítko na klíčení s miskou ∅12cm
Sítko na klíčení s miskou ∅16cm
Sítko na klíčení s miskou ∅21,5cm
Jak na to
Proč jíst klíčky
Klíčící semínko - továrna na výrobu živin
Při procesu klíčení začnou v semenech probíhat metabolické děje, které mladé rostlině mají poskytnout dostatek živin. Aktivují se v nich enzymy a až několikanásobně v nich vzroste obsah vitaminů, zejména B a C. Škroby se přeměňují na cukry, bílkoviny se štěpí na aminokyseliny a tuky na mastné kyseliny. Naklíčená semena také obsahují velké množství železa a hořčíku.
Klíčky jsou přirozeným koncentrátem zdraví prospěšných látek a oproti suchým semenům jsou výživově mnohonásobně bohatší. Syrová suchá semena obilovin a luštěnin jsou nám lidem navíc těžko stravitelná. Větší výhonky jsou pak navíc zdrojem chlorofylu, který má prospěšné účinky pro lidský organizmus.