Infračervená sušička CI IR D5

Nově nabízíme nejnovější multifunkční Infračervenou sušičku potravin Yden D5, která disponuje kromě solárního módu také klasickým sušícím módem. Sušička je vyrobena z vysoce kvalitních a odolných materiálů a součástí jsou nerezové sušící tácy. Pro výrobu ovocných placiček či kůží doporučujeme dokoupit silikonové či teflonové pláty od společnosti Kitchen Craft. Jejich velikost se do sušičky dá lehce upravit. Hygienicky čistý vzduch v sušičce zajišťuje filtr.
Ke každému velkému nákupu jako je tento, se můžete těšit na dárek od nás.

Značka: Yden Group

Dostupnost: Skladem

14 990 Kč

Rozměry: 41 x 46 x 29 cm

Hmotnost: 8kg

Sušící plocha: 0,586 m2

Plocha tácu: 33 x 35,5 cm

Nastavitelný termostat : 35°C - 70°C

Obsah balení: 5x nerezový tác, odkapávací tác, vzduchový filtr, silikonové chňapky

Příkon: 500 W

Záruka: 24 měsíců, při nákupu na IČ/DIČ pouze 1rok

Hlavní předností této nejnovější sušičky je solární mód, který využívá infra červeného záření NIR (Near Infra-Red) a působí na potraviny stejně jako sluneční paprsky. Infra červené záření pomáhá uchovat v potravinách vitamín D stejně jako další výživné látky a minerály. U potravin jako jsou například broskve, maso nebo ryby působí infra červené záření preventivně proti rozkladu. V tomto nastavení si snadno připravíte svá vlastní vynikající “sluncem” sušená rajčata, sušené maso a ostatní potraviny, které potřebují trochu více slunečního svitu, aby získaly tu správnou chutnou konzistenci a vůni. 
 
Sušení “ve stínu” je správnou volbou, kdy je třeba potraviny sušit řízenou teplotou a cirkulací vzduchu. Skvělé a ideální nastavení pro raw recepty jako jsou například zeleninové chipsy, ovocné placky atd. Díky vylepšenému systému teplotní kontroly lze její nastavení říidit a udržovat po celou dobu procesu sušení.
 
Oba sušící programy lze navíc nastavit jak manuálně tak na automatické řízení. Sušička Yden CI IR D5 je jako jediná na trhu vybavena vlhkostním čidlem, které v průběhu procesu sušení monitoruje zbytkovou vlhkost potravin a přizpůsobuje nastavení času a teploty pro optimální výsledek sušení. Nevíte si rady s ideálním nastavením pro jednotlivé druhy potravin? Nelámejte si hlavu - stačí nastavit automatický režim a sušička se o to postará za vás. Sušení potravin ještě nikdy nebylo tak snadné!
 
Nerezové sušící tácy
Solární sušička Yden CI IR D5 je vybavena 5ti vysoce odolnými a hygienickými nerezovými sušícími tácy, plastovým odkapávacím tácem a volitelně také silikonovými vložkami na sušení roztoků a pyré. Díky systému cirkulace není pro dosažení rovnoměrného vysušení surovin nutné přeskládávat tácy. 

Podle zkušeností našich zákazníků, kterým jsme sušičku před uvedením na trh poskytli k testování, se jedná o nejlepší sušičku, kterou zatím měli možnost vyzkoušet. (Znají a testovali či používají i jiné naše modely sušiček).
PRINCIP A VÝHODY SUŠENÍ POMOCÍ INFRAČERVENÉHO ZÁŘENÍ
NIR (Near Infrared Ray) je infra červené záření krátké vlnové délky 0,75 - 3 mikrometry, které se nachází mimo oblast infra červeného spektra.

Infra červené záření se obecně používá v průmyslu či medicíně díky mnohem vyšší termální využitelnosti než viditelné světlo nebo ultra fialové paprsky.

Když je sušička vedle běžné ohřevné spirály vybavena infra červeným zářičem, který emituje delší vlnění než je ve viditelném světle, záření proniká hluboko do potravin a podporuje vypařování zvýšením osmotického tlaku vlhkosti. Díky tomu dochází k rychlejšímu sušení a současně minimalizaci destrukce výživných látek v potravinách. Reflexní nerezová plocha na zadní straně dvířek sušičky Yden IR D5 navíc odráží světelnou i termální energii a umožňuje rovnoměrné sušení díky difuznímu reflexnímu efektu. Tato inovace snižuje spotřebu energie, zvyšuje efektivitu a zkracuje dobu sušení. Díky využití infra červeného záření umožňuje sušička IR D5 optimalizovat proces sušení nejrůznějších surovin.

Můžete si zvolit následující možnosti sušení:
1) SOLÁRNÍ MÓD "na slunci" (využití NIR)

  • díky delší vlnové délce NIR infra červených paprsků dochází k efektivnějšímu sušení potravin zvenčí i zevnitř,
  • potraviny si uchovávají více výživných látek,
  • čas sušení se zkracuje, potraviny jsou rovnoměrně vysušené a mají lepší chuť.

2) TEPLOVZDUŠNÝ MÓD "ve stínu"

  • efektivní pro fermentaci potravin (příprava jogurtů apod.).

3) AUTOMATICKÉ  nastavení

 

  • pohodlné používání bez nutnosti nastavení času a teploty.

4) MANUÁLNÍ nastavení

  • umožňuje ruční nastavení času i teploty.

 

Zde instruktážní video ke shlédnutí.

Proces sušení - video

Srovnání sušených potravin před a po - video

 

Recepty z blogu KITCHENETTE :

Jak připravit jogurt v sušičce na potraviny.

Ovesné - quinoa müsli tyčinky

Ovocné kůže