Vanilkový extrakt Bio Bourbon
Vanilkový extrakt získaný z lusků madagaskarské vanilky Bourbon té nejvyšší kvality.
Má široké spektrum využití. Skvěle se hodí do sladkých pokrmů, cukrářských výrobků, zmrzlin, alkoholických i nealkoholických koktejlů, omáček a jiných pokrmů. U rajčatových omáček snižuje kyselost.
Vanilkový extrakt byste ještě před několika lety zakoupili pouze jako tinkturu nebo sirup v lékárnách. Chuťově velmi silný a sladký sirup se užíval na zklidnění žaludku. Dnes jej najdete v téměř každém obchodě, supermarketu nebo gourmet shopu.
Vanilkový extrakt získaný z lusků madagaskarské vanilky Bourbon louhovaných v alkoholu nabízí vynikající chuť a kvalitu. Alkohol je používán kvůli jeho neutrální chuti, vanilin se tak uvolní a zajistí typickou vanilkovou chuť a vůni. Má široké využití při vaření a pečení. Přidávejte pouze malá množství, při vyšších dávkách může dojít ke zhořknutí.