Čokoláda VENEZUELA 72% 1 kg Cacao Barry
Čokoláda VENEZUELA 72% 1 kg Cacao Barry Čokoláda VENEZUELA 72% 1 kg Cacao Barry

Čokoláda VENEZUELA 72% 1 kg Cacao Barry

Čokoláda Origin je vyráběna pouze z kakaových bobů jedné země nebo oblasti. Díky tomu má výsledná čokoláda mimořádnou chuť a aroma, které vychází z půdy, klimatu a prostředí, ve kterém kakaové boby rostou. Stejně jako u vína se může chuť těchto čokolád s každou sklizní měnit.
Čokoláda je typická svou vybalancovanou chutí kakaa a intenzivních tónů dřeva.Chuť čokolády doplňují tóny černých oliv a vína.
Čokoláda je vyrobena z kakaových bobů z Venezuely odrůd Criollo, Trinitario a superior bobů Carenero.

Čokoláda je ve formě malých tmavých peciček.
Obsah: 1 kg
Obsah kakaových součástí: 72%
Obsah kakaového másla: 41%
Obsah netučných kakaových součástí: 29%

699 Kč
Dostupnost: Skladem
Značka: Cacao Barry
Kód: CHD-P72VEN-E1-U68

Nutriční hodnoty na 100 g výrobku:
Energetická hodnota ----------------------------2368 kJ/566 kcal
Tuky---------------------------------------------------43,3 g
Z toho nasycené mastné kyseliny-------26,1 g
Sacharidy-------------------------------------------- 28,5 g
Z toho cukry---------------------------------24,9 g
Vláknina---------------------------------------------- 13 g
Bílkoviny-----------------------------------------------8,2 g
Sůl-----------------------------------------------------0,02 g
Složení:
Kakaová hmota Venezuela, cukr, kakaové máslo, přírodní vanilkové aroma
Výrobek může obsahovat stopy mléka.

Cacao Barry

Jako bývalý obchodník s kávou a čajem si rodina Barry v roce 1842 stanovila firemní misi tím, že začala cestovat do Afriky, aby vyhledala a sklidila výběr kakaových bobů a aby je přeměnila v nejjemnější kakaové a čokoládové výrobky. Společnost byla zakoupena podnikatelskou rodinou La carré v roce 1923 a byla katapultována na mezinárodní scénu a dále investovala do kakaových plantáží, továren a komunit v Africe a Jižní Americe.

Hlavní cíl společnosti

Realita změny klimatu - odlesňování, emise uhlíku - je skutečnou hrozbou pro kakaový ekosystém, životy zemědělců a v konečném důsledku chuť kakaa. Jediným způsobem, jak to překonat, je nechat přírodu dělat to, co dělá po miliony let: prosperovat. Obtížná výzva pro lidstvo, která musí usilovat o omezení svého dopadu, aby mohla příroda vzkvétat. My nabízíme čokoládu světové kvality, která neničí naši planetu, ale pomůže nám ji udržovat životaschopnou pro příští generace.