Čokoláda MEXIQUE 66% 1 kg Cacao Barry
Čokoláda MEXIQUE 66% 1 kg Cacao Barry Čokoláda MEXIQUE 66% 1 kg Cacao Barry

Čokoláda MEXIQUE 66% 1 kg Cacao Barry

Čokoláda Origin je vyráběna pouze z kakaových bobů jedné země nebo oblasti. Díky tomu má výsledná čokoláda mimořádnou chuť a aroma, které vychází z půdy, klimatu a prostředí, ve kterém kakaové boby rostou. Stejně jako u vína se může chuť těchto čokolád s každou sklizní měnit.
Čokoláda je typická svou nakyslou úvodní chutí, která je poté doplněna o výrazné kořeněné tóny a koncovým nádechem lékořice.

Čokoláda je ve formě malých tmavých peciček.
Obsah: 1 kg
Obsah kakaových součástí: 66%
Obsah kakaového másla: 37%
Obsah netučných kakaových součástí: 27%

699 Kč
Dostupnost: Skladem
Značka: Cacao Barry
Kód: CHD-N66MEX-E1-U68

Nutriční hodnoty na 100 g výrobku:
Energetická hodnota ----------------------------2281 kJ/ 545 kcal
Tuky---------------------------------------------------38,6 g
Z toho nasycené mastné kyseliny-------23,2 g
Sacharidy-------------------------------------------- 34,7g
Z toho cukry---------------------------------- 30,9 g
Vláknina---------------------------------------------- 12,3 g
Bílkoviny-----------------------------------------------7,8 g
Sůl----------------------------------------------------- 0,02 g
Složení:
Kakaová hmota Mexiko, cukr, kakaové máslo, emulgátor: E322-sójový lecithin, přírodní vanilka v prášku
Výrobek může obsahovat stopy mléka

Cacao Barry

Jako bývalý obchodník s kávou a čajem si rodina Barry v roce 1842 stanovila firemní misi tím, že začala cestovat do Afriky, aby vyhledala a sklidila výběr kakaových bobů a aby je přeměnila v nejjemnější kakaové a čokoládové výrobky. Společnost byla zakoupena podnikatelskou rodinou La carré v roce 1923 a byla katapultována na mezinárodní scénu a dále investovala do kakaových plantáží, továren a komunit v Africe a Jižní Americe.

Hlavní cíl společnosti

Realita změny klimatu - odlesňování, emise uhlíku - je skutečnou hrozbou pro kakaový ekosystém, životy zemědělců a v konečném důsledku chuť kakaa. Jediným způsobem, jak to překonat, je nechat přírodu dělat to, co dělá po miliony let: prosperovat. Obtížná výzva pro lidstvo, která musí usilovat o omezení svého dopadu, aby mohla příroda vzkvétat. My nabízíme čokoládu světové kvality, která neničí naši planetu, ale pomůže nám ji udržovat životaschopnou pro příští generace.