Samura DAMASCUS 67 Kuchyňský nůž 20,8 cm

Samura DAMASCUS 67 nůž je oblíbený šéfkuchařský nůž evropského typu. Masivní a dlouhou čepel o délce 20,8 cm se středovou špičkou doplňuje těžká rukojeť. Vzhledem k tvaru a velikosti je tento kuchyňský nůž ideální pro krájení zeleniny, nasekání bylinek či zelí nebo nakrájení masa, drůbeže i ryb. Každý kuchař by měl mít ve své kuchyni nůž tohoto typu. Tento evropský šéfkuchařský nůž patří do série Damascus 67, která je charakteristická svým dokonalým japonským minimalismem a je označována za nejkrásnější z řad značky Samura. Nože z této série se vyznačují ostrou čepelí a ergonomicky tvarovanou oválnou rukojetí. Samozřejmostí této řady je balení doplněné o brusný papír, který udržuje nůž vždy v maximální ostrosti. Doporučujeme ruční mytí.  

Celková délka: 33 cm
Délka čepele: 20,8 cm
Hmotnost: 195 g

Značka: Samura

Kód: snd67knes

Dostupnost: Skladem

2 699 Kč

Nože Samura jsou dokonalým průsečíkem japonské tradice nožů a evropské spolehlivosti Pro výrobu nožů značky Samura se používá výhradně ta nejlepší japonská a švédská oceli, která je kalena na 58 - 61 HRC. Fantastický řezný výkon zajišťuje čepel, která má japonský tvar a jemné zúžení ze špičky. Tajemství nožů Samura ovšem spočívá v jejich naostření v úhlu 17 °C, což je více než v případě japonských nožů, ale méně než u evropských nožů. Rukojeť pro nože Samura se rovněž vyrábí z prvotřídních moderních materiálů jako Micarta, G10, stabilizované dřevo, plast s jemným povrchem, kraton či kompozity. 

Nože Samura představují symbiózu japonské nožířské tradice a evropské spolehlivosti. Nože jsou vyrobeny z nejlepší japonské a švédské oceli.

Čepele mají japonský tvar a jemné zúžení ze špičky, díky čemuž disponují fantastickým řezným výkonem. Nože Samura jsou naostřeny v úhlu 17 stupňů. To je více než u japonských nožů, ale méně než u evropských nožů. 

Nože Samura si v několika málo uplynulých letech doslova "prořezaly" díru do světa a staly se na desítkách trhů synonymem nejlepší volby v poměru ceny a výkonu mezi moderními kuchyňskými noži. Nože Samura lze pořizovat samostatně, v předem připravených sadách nebo je libovolně kombinovat.