Samura BLACKSMITH Sada 3 nožů

Sada tří kuchyňských nožů Samura Blacksmith zaujme již svým dárkovým balením doplněným o látkové pouzdro. Samura Blacksmith obsahuje tři základní nože, a to univerzální nůž, kuchařský nůž Santoku a japonský sekáček Nakiri. Předností nožů v této sadě je jejich ruční kování, a to z vysoce uhlíkové oceli AUS–8 Hammered, která dodává čepeli Rockwell tvrdost 58–59 HRC. Pro zajímavost, odolnost čepele je tak srovnatelná pouze se samurajským mečem. Dokonalý design čepele připomínající lunární krátery plní jak estetickou funkci, tak díky vzduchovým kapsám nezůstávají na čepeli krájené suroviny. Řada kuchyňských nožů Blacksmith má rukojeti vyrobené z materiálu Micarta, který je vysoce odolný vůči opotřebení, vodě, pachům i vysokým teplotám. Povrch tohoto materiálu je navíc příjemný na dotek a velmi praktický, neboť díky němu nůž skvěle sedí v ruce.
Nejpoužívanějším nožem v kuchyni je bezesporu univerzální nůž. Čepel o délce 162 mm se zúženou špičkou umožňuje perfektní krájení masa, ryb, zeleniny i bylinek.
Tradiční japonský šéfkuchařský nůž Santoku je určený k podobným kuchyňským úkonům jako evropský šéfkuchařský nůž. Na rozdíl od něj ovšem špička čepele o délce 182 mm směřuje dolů a ostří nože má přímější tvar. I proto je tento nůž vhodný nejen ke krájení zeleniny, masa a ryb, ale je vhodný i k sekání.
Japonský sekáček Nakiri je charakteristický velmi širokou, zato tenkou čepelí o délce 168 mm s absencí špičky. Skvěle se hodí pro sekání a krájení nejrůznějších druhů ovoce, zeleniny či bylinek. Díky téměř obdélníkovému tvaru nože není zapotřebí zbytečných pohybů navíc – manipulace s nožem je rychlá a snadná. Kuchyňské nože Blacksmith umývejte pouze ručně (mycí prostředek, jemná houbička) a vždy je okamžitě vysušte. Nikdy je nedávejte do myčky na nádobí. Životnost čepele podpoříte pravidelným mazáním olejem z kamélie nebo hřebíčku.

Celková délka: 37 cm
Hmotnost: 639 g

Značka: Samura

Kód: snbls3n

Dostupnost: Skladem

5 399 Kč

Nože Samura jsou dokonalým průsečíkem japonské tradice nožů a evropské spolehlivosti Pro výrobu nožů značky Samura se používá výhradně ta nejlepší japonská a švédská oceli, která je kalena na 58 - 61 HRC. Fantastický řezný výkon zajišťuje čepel, která má japonský tvar a jemné zúžení ze špičky. Tajemství nožů Samura ovšem spočívá v jejich naostření v úhlu 17 °C, což je více než v případě japonských nožů, ale méně než u evropských nožů. Rukojeť pro nože Samura se rovněž vyrábí z prvotřídních moderních materiálů jako Micarta, G10, stabilizované dřevo, plast s jemným povrchem, kraton či kompozity. 

Nože Samura představují symbiózu japonské nožířské tradice a evropské spolehlivosti. Nože jsou vyrobeny z nejlepší japonské a švédské oceli.

Čepele mají japonský tvar a jemné zúžení ze špičky, díky čemuž disponují fantastickým řezným výkonem. Nože Samura jsou naostřeny v úhlu 17 stupňů. To je více než u japonských nožů, ale méně než u evropských nožů. 

Nože Samura si v několika málo uplynulých letech doslova "prořezaly" díru do světa a staly se na desítkách trhů synonymem nejlepší volby v poměru ceny a výkonu mezi moderními kuchyňskými noži. Nože Samura lze pořizovat samostatně, v předem připravených sadách nebo je libovolně kombinovat.