Yotam Ottolenghi & Helen Gohová – Sladké

Když potřebujete zvednout náladu a vytvořit okamžik čisté radosti, není nad lehký piškotový moučník ochucený kořením a citrusem nebo nad křehkou sušenku právě vytaženou z trouby. Je docela těžké vybrat si mezi bábovičkami s lískovými oříšky a čokoládovou polevou nebo minidortíky s jahodami a vanilkou, mezi ovocným koláčem s grappou nebo efektním čokoládovo–banánovým cheesecakem, mezi košíčky Mont Blanc či lesními sněhovými pusinkami... Kuchařka vyjadřuje radost z takových okamžiků, kdy něco upečete, kdy se vám povede mistrovský kousek (podrobné postupy a rady v knize vám to skutečně hodně usnadní), kdy si s přáteli nebo s rodinou na moučníku pochutnáte, kdy prostě oslavujete sladké stránky života. Dejte na autora Yotama Ottolenghiho a dělejte to jako on: „Vaření ve stylu Ottolenghi je vždycky spojené s hojností, pospolitostí a oslavou. Tímto způsobem vždycky vaříme a tímto způsobem i pečeme. Tímto způsobem také vždycky jíme i žijeme.“

Počet stran: 320

Kód: 9788075297785

Dostupnost: Skladem

499 Kč

Yotam Ottolenghi se po obrovském úspěchu svých restaurací a knihy Ottolenghi: The Cookbook (Kuchařka) řadí ke světovým špičkám ve svém oboru. Proslulost mu přináší nejenom psaní o jídle, ale také originální a zcela osobitý přístup k vaření zeleninových pokrmů i k samotným surovinám. Yotamova fantazie a kulinářská inspirace má kořeny v jeho rodišti, Jeruzalémě, městě setkávání mnoha různých kultur, a je obohacena prožitky z různých světových míst, kde žil nebo pracoval. Jeho elegantní restaurace v Londýně hostí i členy královské rodiny, ale slavný šéfkuchař se stejnou měrou věnuje také široké veřejnosti. Dělí se o výborné receptury a rady a přináší je milionům nadšených čtenářů i televizním divákům. U nás je autor známý mimo jiné z pořadů Středomořská kuchyně s Yotamem Ottolenghim a Jeruzalém na talíři. Rovněž u nás najdete i jeho další knihy jako je Hojnost a Jeruzalém v českém jazyce.