Transfer fólie na pralinky „Rush“
Transfer fólie slouží k přenos dekorativního vzoru na povrch čokolády. Práce s nimi není nijak náročná. Z jedné strany fólie je vrstva z kakaového másla (to je ta strana, která není lesklá), proto je třeba dbát na minimální kontakt s prsty při manipulaci. Právě na tuto stranu nanášíme čokoládu, pokládáme na nezatuhlé lanýže nebo vkládáme do magnetické formy tak, aby touto stranou byla fólie v kontaktu s čokoládou. Vytemperovanou tekutou čokoládu můžete také nanášet v tenké vrstvě na fólii, nechat zatuhnout v chladu a poté sloupnout. Takový plát se může nalámat nebo nařezat a posloužit jako dekorace dortů, zákusků nebo i cukroví. Plát se také může nařezat ještě před tím, než zatuhne a různě tvarovat, vytvořit tak můžete i například čokoládovou mašli. Více tipů najdete níže. Fólie jsou kompatibilní i s magnetickými formami na pralinky, které mají odnímatelné magnetické dno. Pak se tato fólie vkládá mezi dno a formu lesklou stranou dolů. Tyto magnetické formy rovněž naleznete u nás v obchodě.
Balení obsahuje 3 kusy.
Rozměr jedné fólie je 26,5cm x 12,3cm
Udržujte v chladu, suchu a temnu.
Tip na užití fólie s magnetickou pralinkovou formou
2. Formu naplňte čokoládou a náplní, jako u jiných pralinkových forem.
3. Formu ochlaďte, odejměte dno a odstraňte fólii.
2. Polijte pralinky čokoládou.
3. Aplikujte transferovou fólii.
4. Ochlaďte pralinky a odstraňte fólii.
Všechny tyto variace, od těch úplně tradičních až po absolutně moderní, jsou vytvořeny s myšlenkou a přáním, aby si každý užil naplno svou vášeň pro čokoládu a práci s ní.