Transfer fólie na pralinky „Mondriaan“
Transfer fólie na pralinky „Mondriaan“ Transfer fólie na pralinky „Mondriaan“

Transfer fólie na pralinky „Mondriaan“

Transfer fólie slouží k přenos dekorativního vzoru na povrch čokolády. Práce s nimi není nijak náročná. Z jedné strany fólie je vrstva z kakaového másla (to je ta strana, která není lesklá), proto je třeba dbát na minimální kontakt s prsty při manipulaci. Právě na tuto stranu nanášíme čokoládu, pokládáme na nezatuhlé lanýže nebo vkládáme do magnetické formy tak, aby touto stranou byla fólie v kontaktu s čokoládou. Vytemperovanou tekutou čokoládu můžete také nanášet v tenké vrstvě na fólii, nechat zatuhnout v chladu a poté sloupnout. Takový plát se může nalámat nebo nařezat a posloužit jako dekorace dortů, zákusků nebo i cukroví. Plát se také může nařezat ještě před tím, než zatuhne a různě tvarovat, vytvořit tak můžete i například čokoládovou mašli. Více tipů najdete níže. Fólie jsou kompatibilní i s magnetickými formami na pralinky, které mají odnímatelné magnetické dno. Pak se tato fólie vkládá mezi dno a formu lesklou stranou dolů. Tyto magnetické formy rovněž naleznete u nás v obchodě.

Balení obsahuje 3 kusy.
Rozměr jedné fólie je 26,5cm x 12,3cm
Složení: kakaové máslo, potravinářské barvivo

Značka: Chocolate World
Kód: L09610
 
Folie jsou jednorázové.
Udržujte v chladu, suchu a temnu.

Tip na užití fólie s magnetickou pralinkovou formou
1. Otevřete magnetickou formu. Do formy vložte fólii tištěnou stranou nahoru, lesklou stranou dolů a formu uzavřete.
2. Formu naplňte čokoládou a náplní, jako u jiných pralinkových forem.
3. Formu ochlaďte, odejměte dno a odstraňte fólii.
Tip na dekorování pralinek bez formy nebo jiných cukrovinek
1. Umístěte pralinky na mřížku.
2. Polijte pralinky čokoládou.
3. Aplikujte transferovou fólii.
4. Ochlaďte pralinky a odstraňte fólii.
...zde ještě několik praktických rad
Rozpuštěnou čokoládu můžete nanést na celou nebo i rozstříhanou fólii, případně výsledný plát opatrně nakrájet ostrým nožem, pokud chcete různé tvary a podobně.
Neuspěchejte tuhnutí čokolády, sundáte-li fólii příliš brzy, vzor se vám rozmaže.
Čokoládu nechte opravdu důkladně vychladnout, příliš horká čokoláda by vám totiž rozpustila vzor na fólii (je tvořen kakaovým máslem, které snadno reaguje na změnu teploty).
Práce s bílou čokoládou je náročnější, protože vychladlá tuhne rychleji. Pro první pokusy s transfer fólií, zvolte raději světlý motiv, který lépe vynikne na tmavé čokoládě.
Jestli Vám nějaký 3D motiv ( např. čokoládová mašle) ztuhnul rychleji nebo jste ho nechali tuhnou déle a už vám s ním nejde dál pracovat, není vše ztraceno. Pomůže vám fén na vlasy a na nízký stupeň jím rozehřejte čokoládu s folií, ovšem pouze z té strany, kde není vzor.
Po více jak 30 let drží Belgie se společností Chocolate World prvenství v nejrozsáhlejší produkci těch nejkvalitnějších výrobků. Jak vedení společnosti samo tvrdí, díky opoře velkého týmu opravdu precizních a šikovných Belgičanů, se společnosti podařilo stát se celosvětovým lídrem na trhu ve výrobě polykarbonátových forem na čokoládu.
Chocolate World nabízí se skromností, ale i pýchou, ve svém domovském showroomu v Antverpách, tu největší kolekci forem na světě. Nesčetný sortiment témat v mnoha velikostech a gramážích je zde přeměněn do polykarbonátových čokoládových forem.
Všechny tyto variace, od těch úplně tradičních až po absolutně moderní, jsou vytvořeny s myšlenkou a přáním, aby si každý užil naplno svou vášeň pro čokoládu a práci s ní.
Ve sloganu "We design your Chocolate", cítí velkou poctu pro jejich tým a designery, že Vás mohou doprovázet na každém kroku vaší cesty, při hledání té nejvyšší kvality. A věří, že při tomto dobrodružství neztratíte svou osobitou esenci, protože si myslí, že ta je tím nejdůležitějším prvkem na cestě k úspěchu.
PRO VELKOOBCHODNÍ ZÁJEM NÁS NEVÁHEJTE KONTAKTOVAT. JSME HRDÍ, ŽE MŮŽEME REPREZENTOVAT CHOCOLATE WORLD A ŽE NÁM TATO SPOLUPRÁCE BYLA NABÍDNUTA.