Sleva 10%
STAUB Cocotte kastrol 26 cm /  3,8 l - černý
STAUB Cocotte kastrol 26 cm /  3,8 l - černý STAUB Cocotte kastrol 26 cm /  3,8 l - černý STAUB Cocotte kastrol 26 cm /  3,8 l - černý STAUB Cocotte kastrol 26 cm /  3,8 l - černý STAUB Cocotte kastrol 26 cm /  3,8 l - černý

STAUB Cocotte kastrol 26 cm / 3,8 l – černý

Nádobí řady Cocotte, vybízí k pomalému vaření, dušení nebo i k přípravě polévek. Zachovejte připravované zelenině všechny vitamíny a chuť, masu zase šťavnatost a na váš stůl přineste jedinečnou atmosféru smaltovaného nádobí. Právě díky smaltovanému povrchu a litinovému materiálu uchovává nádoba teplo nebo chlad daleko delší dobu než běžné nádobí. Další velmi podstatnou výhodou litinového nádobí je použití na všech typů ohřevných ploch včetně indukce a trouby.

Materiál: litina
Barva: černá
Rozměr: 26 cm
Objem: 3,8 l

Značka: Staub
Kód: 1112625

Extrémně odolný materiál

Vhodné na všechny typy varných povrchů, včetně indukce

Vhodné do trouby až do 250°C

Servírování z trouby nebo sporáku přímo na stůl

Litina je velmi odolná vůči teplotním šokům, ale také je odolná vůči poškrábání. Její stálý vzhled a nadčasový design se ideálně hodí i pro servírování přímo z hrnce. Díky svému nepřilnavému povrchu se hodí i na karamelizování, restování, dušení ale především pro pomalé vaření. Litinové nádobí Staub se velmi lehce udržuje a je velmi pohodlné při používání.

Samotná výroba litinového nádobí zahrnuje stovky vizuálních i technických kontrol. Proto si můžete být jistí jedinečnou kvalitou a precizností se kterou do vaši domácnosti vstoupí nádobí Staub.

Odlévání litého nádobí není lehký úkol. Výroba začíná přípravou hliníkové formy, díky které vznikne písková forma určená pouze k jednomu odlitku. Odlévání taveniny ze surového železa a koksu probíhá automaticky, pod dozorem lidského oka. Z odlitku je na vibrujícím pásu postupně sklepán zbytek pískové formy a následně se ručně začišťuje.

Výrobek už má konečný tvar, ale ještě potřebuje hodně péče, aby měl vlastnosti, které jsou pro litinu typické. Pak už je na řadě zušlechťování, kdy výrobek prochází obroušením nálitků, otryskáváním ocelovým pískem a smaltováním, které probíhá až ve 3 vrstvách. K dokončení jedinečného hrnce už chybí jen vypálení při teplotě 800°C po dobu 30 minut.

Jedinečné litinové nádobí, který má nejen perfektní vlastnosti ale také osobitý design přímo z Francie. I tak by se dala definovat značka Staub. Představte si rok 1974 a francouzské Alsasko, které je proslulé díky bohatým zkušenostem nejen v oblasti kulinářství ale také kvůli řemeslným dovednostem. Právě zde založil Francis Staub společnost, která se jen o pár let později spojila s michelinským šéfkuchařem Paulem Bocusem, aby propůjčil svou tvář nádobí, které by podle něj nemělo chybět v žádné domácnosti. Logo značky STAUB se skládá z obrázku čápa, který je tradičním znakem Alsaska a nápisu STAUB odkazující na jedinečnost značky pocházející z Francie