SousVide Supreme – vodní lázeň 12 l

Vodní lázeň SousVide Supreme o objemu 12 litrů, kde pohodlně připravíte až 20 porcí/balíčků po 115 g. Více o této moderní – molekulární technice úpravy jídel si můžete přečíst níže nebo také na našem blogu spolu s recepty určenými pro sous vide techniku.

Navíc dostanete ke každému velkému nákupu jako je tento, jednu kuchařku Kitchenette jako dárek od nás.

Značka:

Kód: sv001

Dostupnost: Není skladem

13 490 Kč
Rozměr: 36x29x29 cm
Materiál: nerez
 
Název Sous-vide pochází z francouzštiny a v překladu znamená ve vakuu. Jedná se o kuchařskou metodu, při níž se potraviny připravují ve vzduchotěsném umělohmotném obalu ve vodní lázni s kontrolovanou teplotou. Takto vakuované se mohou připravovat různé potraviny - maso, ryby, zelenina nebo ovoce. Většinou to bývá několik hodin – někdy dokonce až 72 – při přesně vypočítané teplotě na desetiny stupně, která je nižší než běžný bod varu. Nejčastěji při teplotě v rozmezí 55 – 60 °C. Záměrem je zachovat přirozenou chuť, živiny, šťávu a texturu kvalitní potraviny při stejnoměrném ohřívání ve vodní lázni. Tužší kusy masa jsou tak božsky křehké a šťavnaté! Na blogu Kitchenette najdete článek o sous vide i kategorii receptů touto technikou připravených.
 

Proč sous vide?

1) Profi výsledek jako v nejlepších michelinských restaurací. Maso je maximálně křehké, šťavnaté  aplné chuťi. Chuť bylinek a dalších koření doslova masem prostoupí. Dalo by se říci, že sous vide lázně jsou takovým chuťovým akcelerátorem.

2) Jídlo si můžete připravit v lázni předem a pak jen dokončit před servírováním. Mnohdy usnadní logistiku chodu kuchyně. 

3) Takto připravené maso a zelenina si zachovává mnohem větší množství živin, které nejsou zničeny vysokou teplotou při pečení či smažení. Zároveň zůstává i přirozená plná a intenzivní chuť pro každout ingredienci charakteristická. 

Na krabici výrobce uvádí včetně DVD, ale to bohužel již nějaký čas nedodává. Omlouváme se.

 

Sous vide steak by chef steps

Sous vide egg by Chef steps

Sous vide Chef steps