Bio Solný květ - de Flor de Sal Sri Lanka 150 g
Bio Solný květ - de Flor de Sal Sri Lanka 150 g

Bio Solný květ – de Flor de Sal Sri Lanka 150 g

Přírodní solný květ s vyváženou směsí deseti druhů exotického koření té nejlepší kvality. Tato směs koriandru, kurkumy, kajenského pepře, kmínu, fenyklu, pískavice, skořice, hřebíčku, kardamomu a pepře se míchá dle staré srílanské tradice, kdy se plně projeví aroma a éterické oleje tak, aby pohladily všechny chuťové buňky. Tato sůl dává mimořádnou příchuť dušené zelenině, pokrmům z Dálného východu i asijské kuchyně, rýži, dušenému červenému i kuřecímu masu. Solný květ z Mallorcy je nejvzácnější organická sůl do vaší kuchyně.
Sůl je bez jakýchkoli chemických přísad, sbírá se a čistí zásadně ručně. Solný květ obsahuje více než 80 minerálních a stopových prvků, má 2krát více draslíku a vápníku a až 20 krát více hořčíku než běžná mořská sůl. Obsah chloridu sodného je však velmi nízký a právě proto je vhodná i pro lidi s vysokým krevním tlakem. Díky tomu ji lze označit za zdravou.

Hmotnost: 150 g
Složení: směs koriandru, kurkumy, kajenského pepře, kmínu, fenyklu, pískavice, skořice, hřebíčku, kardamomu a pepře,
% NaCL – 96,4014, %MgO – 1,456
CZ–BIO–002

Značka: Natural Mallorca
Kód: SKsri150

Solný květ Flor de Sal je právem označována jako “královna solí“, nebo také jako “kaviár mezi solemi”. Tato sůl je velmi vzácná, protože k jejímu získání je zapotřebí velkých zkušeností, trpělivosti a ideálních klimatických podmínek. Pouze souhra působení raního oparu, slunce, a lehkého vánku dokáže vytvořit na solných jezírkách (salinách) tenkou vrstvu krystalek soli, které vypadají jako tenký led. Ta se ručně sbírá do proutěných košů a suší na slunci. Takto získaná sůl je nesmírně zdravá a velmi chutná, má jedinečnou vlastnost, zvýraznit přirozenou chuť pokrmů, proto se stala pro mnohé světové kuchaře neoddělitelnou součástí jejich kuchyně. Solný květ dodáváme jako čistě přírodní, nebo obohacenou různými bylinkami, ovocem, jedlými květy a olivami z organické produkce. Používá se k dochucení již hotových pokrmů, nebo v závěru vaření.