Bio Solný květ - de Flor de Sal Mediterránea 150 g
Bio Solný květ - de Flor de Sal Mediterránea 150 g Bio Solný květ - de Flor de Sal Mediterránea 150 g

Bio Solný květ – de Flor de Sal Mediterránea 150 g

Přírodní solný květ s příměsí středomořských bylinek ekologického původu, které jsou sušené na vzduchu a pod sluncem Mallorky. Rozmarýn, tymián, oregano, majoránka a saturejka dodávají pokrmu výrazné aroma a svěžest Středomoří. Flor de Sal d’Es Trenc Mediterránea doporučujeme k dochucení rybích a masných pokrmů a na saláty. Může být používána k dochucování během vaření nebo jednoduše přidána před servírováním. Sůl je bez jakýchkoli chemických přísad, sbírá se a čistí zásadně ručně. Solný květ obsahuje více než 80 minerálních a stopových prvků, má 2krát více draslíku a vápníku a až 20 krát více hořčíku než běžná mořská sůl. Obsah chloridu sodného je však velmi nizký a právě proto je vhodná i pro lidi s vysokým krevním tlakem. Díky tomu ji lze označit za zdravou. Díky tomu ji lze označit za zdravou. Solný květ z Mallorcy je nejvzácnější organická sůl do vaší kuchyně.

Hmotnost: 150 g
Obsahuje : Rozmarýn, tymián, oregano, majoránka a saturejka , NaCl, MgO
CZ–BIO–002

320 Kč
Dostupnost: Skladem
Značka: Natural Mallorca
Kód: SKmed150

Solný květ Flor de Sal je právem označována jako “královna solí“, nebo také jako “kaviár mezi solemi”. Tato sůl je velmi vzácná, protože k jejímu získání je zapotřebí velkých zkušeností, trpělivosti a ideálních klimatických podmínek. Pouze souhra působení raního oparu, slunce, a lehkého vánku dokáže vytvořit na solných jezírkách (salinách) tenkou vrstvu krystalek soli, které vypadají jako tenký led. Ta se ručně sbírá do proutěných košů a suší na slunci. Takto získaná sůl je nesmírně zdravá a velmi chutná, má jedinečnou vlastnost, zvýraznit přirozenou chuť pokrmů, proto se stala pro mnohé světové kuchaře neoddělitelnou součástí jejich kuchyně. Solný květ dodáváme jako čistě přírodní, nebo obohacenou různými bylinkami, ovocem, jedlými květy a olivami z organické produkce. Používá se k dochucení již hotových pokrmů, nebo v závěru vaření.