Skleněné nakličovadlo se sítkem

Jednoduchá cesta k výživným klíčkům. Jednoduché nakličování a krásný design. Skleněné nakličovadlo s nerezovým sítkem umožní velmi komfortní nakličování. Díky sítku se klíčky snadno proplachují a neplesniví. Navíc sklenice může tvořit v průběhu pěstování i pěkný a estetický kuchyňský doplněk.

Materiál: sklo, nerezové sítko, hliníkové víčko kolem sítka (nepřichází do styku s klíčky)
Průměr sítka je 8 cm.
Objem 750 ml

Kód: 1400

Dostupnost: Skladem

319 Kč
Semínka nasypeme do skleněného nakličovadla a zalijeme vodou. Na sklenici našroubujeme sítko a semínka necháme  8- 12 hodin ve vodě. Poté vodu slijeme, nakličovadlo vložíme do stojánku a případně i se stojánkem položíme na keramický tácek. Proplachujeme 2x - 3x denně čerstvou vodou, ideálně ráno a večer..
Né všechna semínka, jsou vhodná do nakličovací nádoby. Doporučujeme např. semínka ředkvičky, jetele, směs semínek bio, klíčivý mix bio, pískavice či semínka alfalfy...
 
Nakličovací skleněná nádoba s praktickým kovovým sítkem. Díky použitému materiálu (sklo a nerez ocel, hliník) se snadno čistí.
 
Vhodné i do myčky.
 

Proč jíst klíčky

Klíčky a výhonky jsou skutečným výživovým pokladem. Obsahují velké množství vitaminůminerálů a enzymů. Hlavně v zimě a na jaře je náš organizmus ohrožený nedostatečným příjmem čerstvé kvalitní zeleniny. Rostlinné klíčky představují jednoduchý a levný způsob, jak v tomto období obohatit stravu o „zelené vitaminy“.
 

Klíčící semínko - továrna na výrobu živin

Při procesu klíčení začnou v semenech probíhat metabolické děje, které mladé rostlině mají poskytnout dostatek živin. Aktivují se v nich enzymy a až několikanásobně v nich vzroste obsah vitaminů, zejména B a C. Škroby se přeměňují na cukry, bílkoviny se štěpí na aminokyseliny a tuky na mastné kyseliny. Naklíčená semena také obsahují velké množství železa a hořčíku.

Klíčky jsou přirozeným koncentrátem zdraví prospěšných látek a oproti suchým semenům jsou výživově mnohonásobně bohatší. Syrová suchá semena obilovin a luštěnin jsou nám lidem navíc těžko stravitelná. Větší výhonky jsou pak navíc zdrojem chlorofylu, který má prospěšné účinky pro lidský organizmus.

https://kitchenette.cz/clanek/klicky-a-naklicovani