Sandor Ellix Katz – The Art of Fermentation

Kniha "The Art of Fermentation" v překladu "Umění fermentace" bude skvělým průvodcem pro všechny, kteří objevili, nebo možná spíš znovuobjevili kvašení. Fermentovaným potravinám se někdy říká malé a levné zázraky a není se čemu divit. Fermentace příznivě mění chemickou povahu jídla. Zlepšuje jeho stravitelnost, zvyšuje obsah živin a pomocné bakterie, které jsou do této magické transformace potravin zapojeny, jsou klíčovou složkou našeho imunitního systému. Sandor Ellix Katz slibuje, že jeho kniha je nejkomplexnějším a nejsrozumitelnějším průvodcem toho, jak si doma vyrábět fermentované potraviny. Autor zároveň nabízí velmi přehledně know how – jak fermentovat zeleninu, ovoce, ale také maso či luštěniny a přidává podrobné popisy toho, jak vlastně fermentace jednotlivých produktů probíhá.

Jazyk: angličtina

Dostupnost: Skladem

829 Kč

Sandor Ellix Katz je americký samouk a sám se považuje za znovuobjevitele fermentace. Narodil se v New Yorku, ale v posledních letech žije v přírodní komunitě v americkém státě Tenesee. Jeho závislost na fermentovaných potravinách začala s kvašeným zelím, které miluje a umí ho připravit na tisíce způsobů. Jeho kniha "The Art of Fermentation" získala mnoho ocenění včetně označení "bestseller" od New York Times. Se svojí knihou už objel svět i Evropu: přednášel například v Mexiku, Kanadě, v Austrálii a na Novém Zélandě či v Belgii, v Dánsku, Švédsku nebo v Indii.