Odkapávací keramický tácek k nakličovadlům

Keramický, bílý odkapávací tácek, na který umístíte dvě nebo tři skleněná nakličovadla se sítkem či stojany, jež rovněž naleznete v našem obchodě. Klíčení je s táckem snadnější a propracovanější. Hodí se do Vaší kuchyně i jako krásný doplněk, ve kterém si naklíčíte svoje zdravé a lahodné klíčky. Tácky nabízíme ve dvou variantách, na dvě či tři sklenice zároveň.

Rozměry:
dvojtácek– 23,5 x 12,5 x 3 cm
trojtácek – 32,5 x 12,5 x 3 cm

Dostupnost: Skladem

390 Kč - 409 Kč

Semínka nasypeme do skleněného nakličovadla a zalijeme vodou. Na sklenici našroubujeme sítko a semínka necháme 8 - 12 hodin ve vodě. Poté vodu slijeme, nakličovadlo vložíme do stojánku a položíme na keramický tácek. Proplachujeme 2x - 3x denně čerstvou vodou, ideálně ráno a večer.

Proč jíst klíčky

Klíčky a výhonky jsou skutečným výživovým pokladem. Obsahují velké množství vitamínůminerálů a enzymů. Hlavně v zimě a na jaře je náš organizmus ohrožený nedostatečným příjmem čerstvé kvalitní zeleniny. Rostlinné klíčky představují jednoduchý a levný způsob, jak v tomto období obohatit stravu o „zelené vitamíny“.

 

Klíčící semínko - továrna na výrobu živin

Při procesu klíčení začnou v semenech probíhat metabolické děje, které mladé rostlině mají poskytnout dostatek živin. Aktivují se v nich enzymy a až několikanásobně v nich vzroste obsah vitamínů, zejména B a C. Škroby se přeměňují na cukry, bílkoviny se štěpí na aminokyseliny a tuky na mastné kyseliny. Naklíčená semena také obsahují velké množství železa a hořčíku.

Klíčky jsou přirozeným koncentrátem zdraví prospěšných látek a oproti suchým semenům jsou výživově mnohonásobně bohatší. Syrová suchá semena obilovin a luštěnin jsou nám lidem navíc těžko stravitelná. Větší výhonky jsou pak navíc zdrojem chlorofylu, který má prospěšné účinky pro lidský organizmus.