Miska nakličovací
Miska nakličovací Miska nakličovací

Miska nakličovací

Nakličovací miska velmi usnadní pěstování klíčků různých druhů semen: vojtěška, řeřicha, fazole, oves, pšenice, žito, čočka, hrách, soja, hořčice, sezam, pohanka atd. Jednoduše se obsluhuje, snadno myje, materiál je odolný proti rozbití, proti škrábancům a má velice dobrou cirkulaci vzduchu větracími otvory.

Průměr misek je 18cm.

Kód: 212004

Obsah klíčící soupravy:

  • Víko - zaručuje stabilní vlhké klima, zabraňuje přístupu prachu a vlivu okolního prostředí
  • 3x miska - slouží k samotnému klíčení semen. Každá miska umožňuje klíčení jiného druhu.
  • 3x odpadový sifon - zajišťuje stupňovitý průtok vody z jedné misky do druhé a současně udržuje příznivý vlhkostní stav
  • Vzdušné větrací otvory - jsou umístěny na každé misce a na víku. Zajišťují odvod plynů vznikajících při klíčení.
  • Záchytná miska - zachycuje protékající vodu z jednotlivých misek



Výhody biomisky:

  • Jednoduchá obsluha
  • Ekologicky nezávadný materiál
  • Lehká údržba a snadné mytí
  • Acrylsklo - zvláště vhodný materiál na potraviny
  • Odolné proti poškrábání a rozbití
  • Optimální přístup světla
  • Dobrá cirkulace vzduchu větracími otvory
  • Osvědčený způsob zavodňování jednotlivých misek

 

Proč jíst klíčky

Klíčky a výhonky jsou skutečným výživovým pokladem. Obsahují velké množství vitaminůminerálů a enzymů. Hlavně v zimě a na jaře je náš organizmus ohrožený nedostatečným příjmem čerstvé kvalitní zeleniny. Rostlinné klíčky představují jednoduchý a levný způsob, jak v tomto období obohatit stravu o „zelené vitaminy“.
 

Klíčící semínko - továrna na výrobu živin

Při procesu klíčení začnou v semenech probíhat metabolické děje, které mladé rostlině mají poskytnout dostatek živin. Aktivují se v nich enzymy a až několikanásobně v nich vzroste obsah vitaminů, zejména B a C. Škroby se přeměňují na cukry, bílkoviny se štěpí na aminokyseliny a tuky na mastné kyseliny. Naklíčená semena také obsahují velké množství železa a hořčíku.

Klíčky jsou přirozeným koncentrátem zdraví prospěšných látek a oproti suchým semenům jsou výživově mnohonásobně bohatší. Syrová suchá semena obilovin a luštěnin jsou nám lidem navíc těžko stravitelná. Větší výhonky jsou pak navíc zdrojem chlorofylu, který má prospěšné účinky pro lidský organizmus.