Kypřící prášek z vinného kamene 150 g

Bezlepkový a bezfosfátový kypřící prášek do pečiva obsahuje vinný kámen (jehož krystalky najdete v sudech od vína), běžnou jedlou sodu a bio kukuřičný škrob. Používáme jej stejně jako běžný kypřící prášek, oblíbený je i při přípravě bezlepkového pečiva.
Nově je tento kypřící prášek balen v papírových sáčcích s větší gramáží 150 g o proti původním 100 g.

Dostupnost: Není skladem

59 Kč

HMOTNOST: 150 g 
 
SLOŽENÍ: regulátor kyselosti vinný kámen neboli hydrogenvinan draselný, kypřící látka jedlá soda neboli hydrogenuhličitan sodný a bio kukuřičný škrob. 
TIP: Kypřící prášek z jedlé sody a vinného kamene má tendenci začít kypřit (rozkládat se) již při pokojové teplotě. Doporučujeme proto těsto vkládat do trouby a péci co nejdříve po zapracování kypřícího prášku. To se týká hlavně řidších třených těst. Na 500 g sypkých surovin použijeme 3 lžičky (17 g) prášku.