Dárková sada Bio Olivový Olej Bazalka 225 ml & Solný květ Rajčata 60 g

Perfektní kombinace bazalky a panenského olivového oleje. Olivy Arbequina se lisují společně s čerstvou bazalkou a tvoří perfektně svěží přírodní chuť. Tento jemný olej nejlépe využijete na rajčata, mozzarellu či čerstvě uvařené těstoviny.
CZ–BIO–002
TIP: Zkuste ho v kombinaci s polévkou z mořských plodů

Solný květ Flor De Sal D’Es Trenc –rajčátka má křupavou texturu a harmonickou lehce nasládlou chuť, která nezaměnitelně zvyšuje přirozenou chuť jídla.Má vysoký obsah minerálních látek a 20x více hočíku, 2x krát více vápníku a draslíku než ostatní mořské soli.Limitovaná edice Tomato má klasickou chuť sušených rajčat ( garantováno bez postřiku). Ihned po sklizni jsou rajčata zpracovány tak, aby neztratily nic ze svého nádherného aroma a chuti. Proto se solný květ s příchutí Tomato vyrábí pouze v době sklizně a nabízí se v limitované edici. Chuť svěžích rajčátek doplňuje nezaměnitelnou chutí fenykl.Tato edice se výborně hodí na těstoviny, zeleninu, maso, pro vegany, prostě na všechno na co máte chuť.
Obsah 60 g
Složení: příměs sušených rajčat a fenyklu, % NaCL – 96,4014, %MgO – 1,456

Značka: Natural Mallorca

Kód: 470

Dostupnost: Není skladem

660 Kč

Složení: Organický Extra virgin olej, čerstvá bazalka 5%

Spotřebujte do: 24 měsíců

Skladování: chraňte před teplem a světlem

Nutriční hodnoty: (na 100g):

Energie 3.700 kJ/ 900 kcal, Tuk 100g, z toho 17g nasycených mastných kyselin. Obsahuje minimální množství uhlohydrátů, cukrů, bílkovin a solí.

Španělské oleje Azada jsou výjimečné ve své kvalitě, kterou jim dává ruční lisování za studena. Lisování probíhá pouze mechanickými postupy do pár hodin od sběru a používá se olej pouze z prvního lisování. Hustý zelený olej se perfektně hodí k čerstvému pečivu či jako skvělá ingredience do spousty receptů.

Oleje nejvyšší kvality ze Španělska

Díky perfektní péči o olivy Arbequine má tento olivový olej úžásně hustou konzistenci a chuť. Můžete si vybrat ochucený podle toho, co máte nejradši. Nebo také extra panenský, který se hodí kamkoliv, také třeba jen k mlsání s čerstvým pečivem.

Ruční sběr

Každá oliva prodje důkladnou kontrolou. A to díky ručnímu sběru oliv, na kterém si Azada zakládá. Můžete si tak být jisti, že každá oliva byla v tom nejlepším stavu, než byla vylisována společně s například česnekem, bazalkou, chilli či citrony.

Kevin Forssmann - zakladatel značky azada

V roce 2009 začal obdělávat 20 hektarů půdy, pouze za pomocí motyky, španělsky azada. Z tohoto slova také vznikl název této značky. V této době již sice neobdělává půdu jen motykou, ale oleje dělá pořád stejně kvalitní a chutné.

Solný květ Flor de Sal je právem označována jako “královna solí“, nebo také jako “kaviár mezi solemi”. Tato sůl je velmi vzácná, protože k jejímu získání je zapotřebí velkých zkušeností, trpělivosti a ideálních klimatických podmínek. Pouze souhra působení raního oparu, slunce, a lehkého vánku dokáže vytvořit na solných jezírkách (salinách) tenkou vrstvu krystalek soli, které vypadají jako tenký led. Ta se ručně sbírá do proutěných košů a suší na slunci. Takto získaná sůl je nesmírně zdravá a velmi chutná, má jedinečnou vlastnost, zvýraznit přirozenou chuť pokrmů, proto se stala pro mnohé světové kuchaře neoddělitelnou součástí jejich kuchyně. Solný květ dodáváme jako čistě přírodní, nebo obohacenou různými bylinkami, ovocem, jedlými květy a olivami z organické produkce. Používá se k dochucení již hotových pokrmů, nebo v závěru vaření.