Ramekin - zapékací miska
Ramekin - zapékací miska

Ramekin – zapékací miska

Šedá kameninová zapékací miska s nepřilnavým povrchem, u nás známá také pod názvem kokotka. Ramekin misky jsou vhodné pro použití v mikrovlnné i klasické troubě a odolné proti odštípnutí a teplu.
Ideální na soufflé, čokoládový fondán, slané či sladké dezerty, různé zapékané chody, paštiky, panna cottu, pudinky či jiné malé dortíky.

Rozměry: průměr 8,7 cm, výška: 5,8 cm
Vhodné i do myčky na nádobí.

Značka: Nicolas Vahé
Kód: Nvzch06

Příběh Nicolase Vahé

 
Narodil se v Amiens v severní části Francie. Vyučil se jako kuchař a cukrář v restuaraci Pic ve Valence, což je 3hvězdičková michelinská restaurace. Později se vyškolil u Daniela Girauda - což je jeden z nejlepších ve svém oboru - a stal se chocolatierem. V roce 2000 přišel do Dánska a začal pracovat jako cukrář ve Falsled Kro na poloostrově Fyn, kde strávil další tři roky. Pak se stal cukrářem ve Fakkelgårdenu v jižním Jutsku. 
 
Práce, která dává smysl
 
Své pracovní a životní zkušenosti zúročil v roce 2007, kda založil svou vlastní značku. Vyrábí a prodává nejen špičkové potraviny, ale také výrobky, které na trhu chybějí nebo nejsou k dostání v takové kvalitě, kterou by si Nicolas Vahe představoval. Úzce spolupracuje s výrobci surovin ve Francii a Itálii, což zajišťuje konzistentní vysokou kvalitu a dobrý vkus.