Hořčice žlutá semínka bio
Žlutá hořčice ve svém využití přináší mnohem větší kreativitu, než jste si doposud mysleli. Hodí se totiž nejen do marinád, k nakládání či výrobě hořčice. Například Indové její semínka před použitím opraží, a tak dostane ostrá chuť oříškový nádech. Opražená semínka skvěle chutnají nejen na rybě nebo zelenině na curry, ale jsou často součástí curry–past a kořeněných směsí. Příznivci zdravé výživy mohou hořčičná semínka také nakličovat a tyto lehce ostré klíčky s fialovým nádechem, použít třeba do salátů. Semena hořčice se nakličují na sítkách s talířkem určených na nakličování.
Balení obsahuje 120g.
CZ– BIO–002
Semena skladujte v suchu a chladu.
Vhodné pomůcky na nakličování hořčice:
Sítko na klíčení s miskou ∅12cm
Sítko na klíčení s miskou ∅16cm
Sítko na klíčení s miskou ∅21,5cm
Jak na to
Proč jíst klíčky
Klíčící semínko - továrna na výrobu živin
Při procesu klíčení začnou v semenech probíhat metabolické děje, které mladé rostlině mají poskytnout dostatek živin. Aktivují se v nich enzymy a až několikanásobně v nich vzroste obsah vitaminů, zejména B a C. Škroby se přeměňují na cukry, bílkoviny se štěpí na aminokyseliny a tuky na mastné kyseliny. Naklíčená semena také obsahují velké množství železa a hořčíku.
Klíčky jsou přirozeným koncentrátem zdraví prospěšných látek a oproti suchým semenům jsou výživově mnohonásobně bohatší. Syrová suchá semena obilovin a luštěnin jsou nám lidem navíc těžko stravitelná. Větší výhonky jsou pak navíc zdrojem chlorofylu, který má prospěšné účinky pro lidský organizmus.