Doprava zdarma při nákupu nad 2 500 Kč / € 100

Bio Solný květ - de Flor de Sal Hibiscus 150 g

Kód: SKHIB150
320 Kč
Skladem
Přírodní solný květ s exotickým aroma a tmavě fialovočervenou barvou květů ibišku vytvoří z této soli opravdovou pastvu pro oči a chuťové buňky. Jeho mírně ostřejší a lehounce nakyslá chuť je skvělým výběrem při dochucení divočiny, foie gras, čerstvého kozího sýra, mořských ryb s vysokým obsahem omega 3 mastných kyselin (losos či makrela) nebo špenátového i avokádového salátu.
Sůl je bez jakýchkoli chemických přísad, sbírá se a čistí zásadně ručně. Solný květ obsahuje více než 80 minerálních a stopových prvků, má 2krát více draslíku a vápníku a až 20 krát více hořčíku než běžná mořská sůl. Obsah chloridu sodného je však velmi nízký a právě proto je vhodná i pro lidi s vysokým krevním tlakem. Díky tomu ji lze označit za zdravou.
Solný květ z Mallorcy je nejvzácnější organická sůl do vaší kuchyně.

Hmotnost: 150 g
Složení: příměs ibišku, % NaCL - 96,4014, %MgO - 1,456
CZ-BIO-002

Detailní informace

Detailní popis produktu

Solný květ Flor de Sal je právem označována jako “královna solí“, nebo také jako “kaviár mezi solemi”. Tato sůl je velmi vzácná, protože k jejímu získání je zapotřebí velkých zkušeností, trpělivosti a ideálních klimatických podmínek. Pouze souhra působení raního oparu, slunce, a lehkého vánku dokáže vytvořit na solných jezírkách (salinách) tenkou vrstvu krystalek soli, které vypadají jako tenký led. Ta se ručně sbírá do proutěných košů a suší na slunci. Takto získaná sůl je nesmírně zdravá a velmi chutná, má jedinečnou vlastnost, zvýraznit přirozenou chuť pokrmů, proto se stala pro mnohé světové kuchaře neoddělitelnou součástí jejich kuchyně. Solný květ dodáváme jako čistě přírodní, nebo obohacenou různými bylinkami, ovocem, jedlými květy a olivami z organické produkce. Používá se k dochucení již hotových pokrmů, nebo v závěru vaření.

Doplňkové parametry

Kategorie: Kuchyně a jídelna
Bio kód: CZ-BIO-002
Štítky: Bio Solný květ - de Flor de Sal Hibiscus 150 g

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: