Alfalfa semínka bio
„V klíčku je obsaženo všechno, co přináší život!“ Arabské pořekadlo
Výhonky alfalfa, nebo–li vojtěšky, patří mezi nejoblíbenější klíčky. V chuti připomínají řeřichu, ale jsou jemnější a příjemně křupavé. Obzvláště vítané během dlouhých zimních měsíců. Výhonky alfalfa se používají do salátů, polévek a jako obloha na chleba.
Hmotnost: 120 g
CZ–BIO– 002
Jak na to
Proč jíst klíčky
Klíčící semínko - továrna na výrobu živin
Při procesu klíčení začnou v semenech probíhat metabolické děje, které mladé rostlině mají poskytnout dostatek živin. Aktivují se v nich enzymy a až několikanásobně v nich vzroste obsah vitaminů, zejména B a C. Škroby se přeměňují na cukry, bílkoviny se štěpí na aminokyseliny a tuky na mastné kyseliny. Naklíčená semena také obsahují velké množství železa a hořčíku.
Klíčky jsou přirozeným koncentrátem zdraví prospěšných látek a oproti suchým semenům jsou výživově mnohonásobně bohatší. Syrová suchá semena obilovin a luštěnin jsou nám lidem navíc těžko stravitelná. Větší výhonky jsou pak navíc zdrojem chlorofylu, který má prospěšné účinky pro lidský organizmus.
Skleněné nakličovadlo se sítkem